Wandelen in Middelburg: Nieuw ommetje bij Griffioen!

MIDDELBURG – Middelburg heeft er een wandelommetje bij. Aan de westkant van de stad kan een ronde van ongeveer drie kilometer worden gewandeld.

De wandeling start aan de het einde van de doodlopende Cleene Hoogeweg, bij de wilg. Daar was afgelopen zaterdag een officieel moment, met een passend gedicht door de stadsdichter Henri Looymans, waarbij het ommetje door de Griffioen is geopend door wethouder Chris Simons. Tijdens de wandeling moet de Domburgse watergang twee keer worden overgestoken. De eerste keer met een gloednieuw trekvlot en op de terugweg over een brug. De route is voor een deel drassig, dus trek laarzen aan. Een grote groep vrijwilligers uit de Griffioen is actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het ommetje. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft het ommetje aangelegd en de bewegwijzering aangebracht. Alles binnen het kader van “Wandelen in de groene corridors”.

De wandeling is mede mogelijk gemaakt met financiering door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Het ommetje sluit aan op het wandelnetwerk Walcheren. Het pad is er ook gekomen dankzij de welwillende medewerking van de agrariërs, waar het wandelpad langs loopt.

Lees ook:Wandelen in Wemeldinge
Lees ook:Wandelen in Kapelle!
Lees ook:Wandelen Kapelle
Lees ook:Wandelen in Wemeldinge
Lees ook:Wandelen Wemeldinge!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>