Samenwerking politie en Prorail!

rails man op spoor

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland, Politie Zeeland/West-Brabant en ProRail ebben afgelopen maand een convenant ondertekend voor samenwerking. Met de ondertekening van het convenant wordt de samenwerking tussen deze partijen gestimuleerd en zijn er afspraken gemaakt over belangrijke onderwerpen, als onderdeel van de risico- en crisisbeheersing.

Het doel van het convenant is om de kennis te vergroten van elkaars organisatie en processen, gezamenlijk te oefenen en op elk moment in de veiligheidsketen gebruik te kunnen maken van elkaars expertise. In het convenant staan zaken genoemd waarover de partijen afspraken maken, bijvoorbeeld: risico- en crisisbeheersing, multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen en informatiemanagement. Daarnaast is een actielijst opgesteld waarin de werkafspraken per regio of meerdere regio’s staan, in dit geval dus voor Zeeland.

Het convenant tussen ProRail, Politie en Veiligheidsregio Zeeland volgt het landelijk modelconvenant dat is vastgesteld door het Veiligheidsberaad. Het convenant dat nu is afgesloten is in nauwe samenwerking tussen de partijen tot stand gekomen. De samenwerking tussen partijen is van oudsher goed en wordt bevestigd met dit convenant. Met de afspraken die nu tussen de partners zijn gemaakt is er een betere voorbereiding op rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Het convenant zorgt voor kortere lijnen tussen de partijen. Het is belangrijk om elkaar te kennen bij een ramp of crisissituatie en kennis te hebben van elkaars werkwijze, kennis en (on)mogelijkheden. Dat maakt samenwerking tot een succes.

Lees ook:Ook onder de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) blijven de Zeeuwse overheden samenwerken
Lees ook:Ook onder de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) blijven de Zeeuwse overheden samenwerken
Lees ook:Convenant Zeeuwse Publieke Belangen ondertekend
Lees ook:Brandweerkorps Terneuzen ook bij Veiligheidsregio Zeeland!
Lees ook:Samenwerking opvang en hulp aan warrige personen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>