Kamperland heeft eerste officiële kitesurfstrand van Nederland

KAMPERLAND – X Beach, zo heet het eerste officiële kitesurfstrand van Nederland bij Kamperland. Op het strand bij de Roompot haalden kitesurfers al volop hun toeren uit, maar er was tot nu toe sprake van een gedoogsituatie. Op vrijdag 15 mei opent wethouder Piet de Putter van de gemeente Noord-Beveland officieel X Beach. En daarmee heeft Kamperland het eerste kitesurfstrand in Nederland met een ontheffing op het geldende BPR (Binnenvaart Politie Reglement). Het gebied is afgebakend met boeien om de veiligheid te waarborgen. Hierdoor kunnen de kitesurfers niet in het natuurgebied terecht komen of met andere vaarweggebruikers in problemen raken. Naar verwachting hebben strandgangers weinig last van voorbijrazende kitesurfers. Die liggen liever in windstille omstandigheden in het zonnetje te bakken, terwijl kitesurfers pas het water betreden wanneer er een straf windje staat.
De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) heeft het initiatief genomen voor het kitesurfstrand. De gemeente Noord-Beveland, de provincie Zeeland, KLPD (politie), Nationaal park Oosterschelde en Rijkswaterstaat hebben vervolgens met elkaar om de tafel gezeten.
De NKV ziet X Beach op Noord-Beveland als eerste stap naar meer officiële kitesurflocaties in Nederland.


Zeeland weergeven op een grotere kaart

Lees ook:Blij met schoonste (Banjaard)strand!
Lees ook:Rondom Kamperland/Het lint verbindt!
Lees ook:Informatieavond pleegzorg Juvent in Kamperland!
Lees ook:Bedrijven bezoeken Bedrijven
Lees ook:Bedrijven bezoeken Bedrijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>