‘Zeeland het zwaarst getroffen door recessie’

MIDDELBURG – De impact van de recessie in Nederland verschilt sterk per regio. Met name de provincies Zeeland, Groningen en Zuid-Holland worden het zwaarst getroffen door de recessie doordat deze sectoren sterk afhankelijk zijn van de aardolie- en chemiesector. Dat concluderen onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zij deden een studie naar de regionale variatie in sectorstructuur, de variatie in schokgevoeligheid van sectoren en de onderlinge verbondenheid van sectoren. Sommige sectoren zijn gevoeliger voor de economische crisis dan andere branches. Zo zijn er sectoren die gevoelig zijn voor export, terwijl andere meer afhankelijk zijn van consumptie en overheidsbestedingen. Sectoren die traditioneel sterk reageren op een recessie zijn de aardolie-industrie, chemische industrie, de delfstoffenwinning en de metaalindustrie. De dienstensector en de non-profitsector zijn het minst conjunctuurgevoelig.

Bron : Economisch Statistische Berichten

Lees ook:Afname WW-uitkeringen in Zeeland!
Lees ook:Zeeland zakt dieper in crisis
Lees ook:Zeeuwse arbeidsmarkt herstelt!
Lees ook:Meer agrarische producten de wereld over!
Lees ook:Economische Atlas 2014: dalende beroepsbevolking, lage werkloosheid!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>