Vermoorde man is ex-Mister Universe

GOES – De man die afgelopen weekend dood in een woning in Goes is gevonden blijkt de voormalige Mister Universe Walter van Elderen te zijn.  De ex-wereldkampioen is vermoord. De spierbundel uit Breda was een huisvriend van de vrouw en twee kinderen die op het adres aan de M.D. de Grootstraat wonen. De twee kinderen vonden het lijk van Van Elderen.

In de Goese buurt was onrust onstaan over de moord. Daarom hielden politie en gemeente gisteravond een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Daar vertelde burgemeester Dick van der Zaag dat de bodybuilder ‘door een gerichte actie’ om het leven is gekomen. Het lijkt er op dat Van Elderen slachtoffer is geworden van een afrekening. Vooral ook omdat volgens hardnekkige geruchten in de buurt drie donkere mannen hebben gepost in de straat, zo schrijft de regionale krant PZC. De drie zouden ook de woning zijn binnengegaan. De politie is in verband met de zaak op zoek naar drie auto’s die in de M.D. de Grootstraat zijn gezien. Het gaat om een rode Audi met een Belgisch kenteken en een blauwe en een witte auto.

Op de hyvessite van Walter van Elderen reageren zijn vrienden geschokt. “Mijn gevoel is bij jullie familie en ja je kids maat, daar had je het altijd over”, schrijft een van zijn vrienden. “Dit krijgt nooit een plekje, gevoel of antwoord in mij … maar wat … wie dit heeft gedaan… zal nooit geen rust meer vinden Walter… dat beloof ik jou.” “Onvoorstelbaar. Rust zacht beste Walter”, schrijft weer een ander.

“Een sportman in hart en nieren”, zo wordt Walter van Elderen veelvuldig bestempeld door collega’s uit de bodybuild- en vechtsportwereld. Mascha Tieken uit Hillegom, zelf professioneel bodybuildster en eigenaresse van een sportschool in die plaats, reageert geschokt door de dood van de sportman, zo vertelt ze aan Bredavandaag.nl. In 2006 maakte ze nog foto’s van de ex-Mister Universe van 2006 voor een tijdschrift. “Hoe kan dit nou?”, vraagt ze zich af. “Walter van Elderen was een man die alleen maar met de sport bezig was, hij leefde voor het bodybuilden. Hij behaalde in zijn carrière meerdere prijzen, is zelfs een keer wereldkampioen bodybuilding geweest.” Ook sprak Bredavandaag.nl een bezoeker van Thaiboksschool Golden Glory van Ramon Dekkers in Breda. Van Elderen kwam daar vaak. ”Ik ben hem daar wel eens tegen gekomen. Goede vent was het, niets mis mee. Hij leefde dan ook alleen maar voor het bodybuilden.”

Walter van Elderen werd op zijn 53e de zestigste Mister Universe boven de vijftig jaar. De bekendste Mister Universe aller tijden is toch wel Arnold Schwarzenegger. Van Elderen werd 56 jaar. Hij was een sportman in hart en nieren zoals ook op dit filmpje is te zien:  

Lees ook:Russen voor moord op Mister Universe op 15 juli voor rechter
Lees ook:Voormalig Mister Universe lijkt slachtoffer van criminele afrekening
Lees ook:Derde lijk binnen een week
Lees ook:Morres weer open na overname door Mandemakers Groep
Lees ook:AZ rolt Zeeuws elftal eenvoudig op: 0-11

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vermoorde man is ex-Mister Universe

  1. Pingback: Derde lijk binnen een week | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>