Greenpeace bouwt muur van vaten voor kantoor Delta

MIDDELBURG – Milieuorganisatie Greenpeace heeft vandaag heeft een muur van vaten voor het hoofdkantoor van Delta aan de Poelendaelesingel in Middelburg gezet. De milieuorganisatie protesteert daarmee tegen de plannen van Delta om bij Borssele een tweede kerncentrale te bouwen. Dat meldt Omroep Zeeland.
Greenpeace vindt een nieuwe centrale overbodig en symboliseert dat met de gele vaten. Ook hangt er een spandoek met de tekst: ’Tweede kerncentrale? Gevaarlijk Delta-plan’. “Met deze actie wil Greenpeace Delta met de neus op de feiten drukken: een kerncentrale produceert niet alleen elektriciteit maar ook kernafval dat 240.000 jaar gevaarlijk blijft en al die tijd ergens moet worden opgeslagen”, schrijft de milieuorganisatie op haar website. ”Een kerncentrale zal ons niet helpen in de strijd tegen klimaatverandering; door de enorme investering wordt de ontwikkeling van een écht schone energievoorziening geblokkeerd.”

Het verkeer heeft geen last van de actie. Een andere anti-kerkenergiegroep, Wise, biedt een petitie de directie van Delta nog een petitie aan.
Delta hoopt dat de tweede centrale in 2018 er staat. Maar of het ooit zo ver komt, is maar de vraag. Delta moet eerst de nodige vergunningen en toestemming krijgen en minister Cramer van VROM heeft al laten weten niets in een tweede kerncentrale bij Borssele te zien.

Lees ook:Minister Cramer: ‘tweede kerncentrale volstrekt overbodig’
Lees ook:Kernafval Borssele afgevoerd!
Lees ook:Greenpeace voert actie tegen kerntransport Borssele! 33 arrestaties!
Lees ook:Greenpeace: Dinsdag transport kernafval vanaf Borssele!
Lees ook:Groen! demonstreert met vaten kernafval tegen Borssele

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Greenpeace bouwt muur van vaten voor kantoor Delta

  1. Lennart

    Wat een gezeur, het is ook nooit goed… Kernenergie is een van de mogelijkheden om de uitstoot van CO2 te verminderen maar dat mag dus ook al niet. Dan vraag ik met toch ook af hoe ze al die vaten en actie-voerders naar dat kantoor hebben gekregen zonder CO2-uitstoot…Lopend zeker…

      /   Reply  / 
  2. A. van der Velden

    Stel je op de hoogte van de vele incidenten die er zijn in kerncentrales en met onzorgvuldig vervoer van radioactief materiaal. Ik vermoed dat je dan tot een andere conclusie komt.

      /   Reply  / 
  3. Tinus Trekveer

    Geldwolven, windmolens op zee heeft de toekomst. Maar geld prevaleert toch hier dus het zal wel kernenergie worden.

      /   Reply  / 
  4. René

    Een aantal zaken zijn ondertussen toch duidelijk:
    65% van de elektriciteit in de USA wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen;
    De USA is verantwoordelijk voor 40% van de CO2 , 23% van de N2O en 67% voor de SO2 (zure regen) emissies;
    De USA stopte de ontwikkeling van zijn nucleair programma in de jaren 1970 onder druk van de groene jongens.
    nu wordt slechts 20% van de elektriciteit in de USA geproduceerd door kerncentrales, tegen 80% in Frankrijk.
    Zou de USA 80% van zijn elektriciteit uit kernenergie halen dan zou de globale CO2 productie met 36% dalen
    Indien er één organisatie verantwoordelijk is voor de CO2 emissies dan is het noch de OPEC, nog de republikeinen, en zelfs niet EXON, maar wel Greenpeace en de groene jongens.
    De oorspronkelijke opdracht van Greenpeace was kernenergie bestrijden ten voordele van de fossiele brandstoffen. Daarin zijn ze zeer goed geslaagd en dit ook dank zij de medeplichtigheid van de media.
    En denk niet dat ze verder zien dan hun neus lang is want ze zijn eveneens gekant tegen de toekomstige kernfusie.
    Zoals Patrick Moore (stichter van Greenpeace) schreef : In de jaren 1980 hebben de milieubewegingen elke logica of wetenschappelijke basis opgegeven ten voordele van emoties en sensatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>