Krabbendijkse trucker verongelukt, 2-jarig zoontje overleeft crash wel

GIERLE/KRABBENDIJKE – Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Krabbendijke is gisteren bij een ongeluk op de E34 bij het Belgische Gierle om het leven gekomen. Het tweejarige zoontje van de trucker overleefde als bij wonder, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Het dramatische ongeval gebeurde rond elf uur bij Gierle in de richting van Nederland. De Krabbendijkse trucker zag te laat dat er een file stond en reed op twee vrachtwagens en een auto in. Bjorn Peeters, bevelvoerder van de Turnhoutse politie, was als één van de eerste hulpverleners ter plekke. “De ravage was enorm. Ik zag bovendien niemand in de tot schroot herleide personenwagen zitten. Ineens zag ik enkele meters verder op de pechstrook de bestuurder zwaaien. Hij deed teken dat hij ongedeerd was. De man heeft enorm veel geluk gehad”, vertelt Peeters in Het Nieuwsblad. 
De automobilist mocht dan enorm geluk hebben gehad, voor de 38-jarige vrachtwagenchauffeur van de firma De Koster International Transport uit Krabbendijke liep het ongeval wel dramatisch af. “Om nog onduidelijke reden heeft hij de file niet opgemerkt”, vertelt commissaris Ronny Hermans van de verkeerspolitie in Het Nieuwsblad. “Met zijn tankwagen is hij achteraan op de file ingereden. Er waren nauwelijks remsporen te zien. Vermoedelijk heeft de bestuurder een inschattingsfout gemaakt.” De cabine werd compleet geplet, zoals op foto’s op de site van de krant Het Belang van Limburg te zien is. Voor de man kon geen hulp meer baten.
Volgens de Belgische politie mag het een wonder heten dat zijn zoontje van twee, dat in een kinderstoeltje op de passagiersstoel zat, levend uit het wrak is gehaald. Het zitje was volgens de politie goed vastgemaakt. “Dat is zijn redding geweest.” Hoe het met het kind gaat, is nog onduidelijk. Het Nieuwsblad meldt dat het ventje voor de zekerheid naar het ziekenhuis is gebracht om zeker te zijn dat hij geen interne verwondingen had. De krant Het Laatste Nieuws meldt echter dat het kind zwaargewond is.
Het 38-jarige slachtoffer runde samen met zijn vader het transportbedrijf De Koster International Transport. Beiden reden Nederland, België en Duitsland door om meststoffen te bezorgen. In Krabbendijk is het slechte nieuws hard aangekomen. Daar is de truckersfamilie zeer bekend, aldus de krant.

Lees ook:Vijfendertig medewerkers failliet Minnaard Transport Krabbendijke mogen toch doorwerken
Lees ook:Faillissement Vo-Wa Transport in Tholen uitgesproken
Lees ook:Transport kernafval in Borssele aangekomen
Lees ook:Crash op de A58!
Lees ook:Motierbommen ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>