Hulst eert redder en promotor van basiliek

HULST – De twee mannen die ervoor gezorgd hebben dat de Willibrordusbasiliek in Hulst bekroont is tot ‘mooiste kerk van Nederland’ zijn in Hulst geëerd.
Bouwmeester Piet Hamelink, ook wel Piet Basiliek genoemd, werd benoemd tot ereburger van de stad Hulst. Hamelink zette zich als vrijwilliger van het parochiebestuur vanaf 1987 in voor de restauratie van de Willibrordusbasiliek. Het prachtige godshuis in Hulst dreigde te verpauperen. 
Hamelink wist dat volgens de PZC te voorkomen door in loop der jaren vele miljoenen bijeen te krijgen. In 1996 begon de restauratie. Bij deze klus, die drie jaar duurde, bleef Piet Basiliek als bouwmeester nauw betrokken.
Jo Everaert werd ook in het zonnetje gezet. Hij kreeg uit handen van burgemeester Jan Frans Mulder de gouden erepenning van de stad. Everaert was dé grote man achter de actie om de basiliek in de finale van de nationale titelstrijd van de NCRV te krijgen. Uiteindelijk kwam de kerk in de finale terecht en won zelfs de titel ‘mooist kerk van Nederland’. Het binnenslepen van deze titel is van grote promotionele waarde voor de stad, meent het gemeentebestuur.

Lees ook:Basiliek in Hulst in finale ‘mooiste kerk van Nederland’
Lees ook:Basiliek in Hulst verkozen tot mooiste kerk van Nederland
Lees ook:Hulst Mooiste Vestingstad!
Lees ook:Hulst mooiste vestingstad?
Lees ook:Schilderij Sint Sebastiaan gerestaureerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>