Zeeuw alsnog kampioen door cokesnuivende Yuri van Gelder

SAS VAN GENT – Turner Anthony van Assche uit Sas van Gent is alsnog Nederlands kampioen op ringen geworden. De Zeeuw krijgt het goud in de schoot geworpen nadat kampioen Yuri van Gelder betrapt is op cocaïnegebruik. Van Assche eindigde in juni als tweede achter de ‘Lord of the Rings.’ Ook Herre Zonderland schuift een plaats op en verovert met terugwerkende kracht het zilver, het brons gaat nu naar Melvin Ornek.
Vandaag werd bekend dat uit een dopingcontrole op 21 juni in Rotterdam is gebleken dat Van Gelder cocaïne heeft gebruikt. Een emotionele Van Gelder gaf tegenover de media toe al enkele jaren de harddrug te gebruiken. Ook drie dagen voor het Nederlands kampioenschap had de turner op een feestje een lijntje gesnoven. “Een feestje met grote gevolgen en vooral oerstom”, zegt Van Gelder in de Telegraaf.
Van den Assche zal waarschijnlijk niet graag op deze manier Nederlands kampioen op de ringen worden. Want voor zijn collega-turner wachten nu zware tijden. “Deze misstap heeft grote gevolgen voor mijn sportieve en zeker ook voor mijn maatschappelijke carrière”, aldus Van Gelder op een zelfbelegde persconferentie. De voormalig wereldkampioen en drievoudig Europees kampioen is militair. Defensie heeft een duidelijk beleid: wie drugs gebruikt wordt ontslagen. Defensiewoordvoerster Sündüz Tavbatir bevestigt dat Van Gelder zijn ontslag krijgt. “Formeel wordt hij eerst geschorst, volgt er een onderzoek en pas daarna ontslag. Maar het is wel duidelijk. Als Jan Soldaat harddrugs gebruikt of in bezit heeft, wordt hij ook ontslagen. Het zou krom zijn als we voor Yuri een uitzondering zouden maken. Yuri is militair en daar wordt hij op afgerekend.”
De turnbond heeft Van Gelder intussen geschorst. Van Gelder ontkende overigens dat hij cocaïne heeft gebruikt om zijn prestaties aan de ringen te bevorderen. “Het was puur voor de fun.”

Anthony van Assche hier in actie tijdens het Ek in 2008:

Lees ook:Yuri van Gelder vet aan de coke: Nu mag Goesenaar Carlo van Minde naar WK turnen
Lees ook:Laatste tunnelsegment Sluiskiltunnel gemaakt!
Lees ook:Cinema Middelburg: Doctor Zhivago!
Lees ook:Ontslagen: Zes actievoerende bootslieden het schip in!
Lees ook:Sluiskiltunnel-boor onder de Kanaaldijk door!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zeeuw alsnog kampioen door cokesnuivende Yuri van Gelder

  1. Hans-Peter

    Yuri blijft gewoon een held, coke helpt je niet aan een betere prestatie, dus waarom moeilijk doen? ‘t Is geen ‘voorbeeld voor de jeugd’, maar het belangrijkste is dat hij er vanaf komt. Hoop dat we “The Lord of the rings” nog vaak bij wedstrijden terug zullen zien. Toffe gast!

      /   Reply  / 
  2. Hans-Peter

    Jammer dat ie z’n gouden plak daardoor kwijt raakt, z’n baan kan ik dan nog inkomen…

    Go Yuri!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>