Zeeland is duurste hotelprovincie

MIDDELBURG – Ben je hard toe aan een break in eigen land, dan ben je in Zeeland gemiddeld 118 euro kwijt voor een hotelovernachting. Zeeland is daarmee, samen met Noord-Holland, de duurste provincie van Nederland, aldus de Telegraaf.
Veel goedkoper is buurprovincie Noord-Brabant. Daar kost een overnachting je gemiddeld 82 euro. Noord-Brabant is wat dat betreft dan ook de goedkoopste provincie. Hotels in Drenthe, Groningen en Gelderland rekenen gemiddelde prijzen van 89 euro.
In een Europese vergelijking hoort Nederland overigens tot de middenmoot met een gemiddelde prijs van 106 euro voor een tweepersoonskamer.

Daarmee liggen de hotelprijzen in Nederland op hetzelfde prijsniveau als die van Frankrijk, Luxemburg en Slowakije. Montenegro voert de lijst aan met een gemiddelde hotelprijs van 170 euro, op de voet gevolgd door Zwitserland (gemiddelde prijs 162 euro). De traditioneel dure landen Noorwegen en Denemarken volgen daarna (gemiddelde prijs 147 euro). Reizigers die low budget willen overnachten, kunnen het goedkoopst terecht in Polen met een gemiddelde hotelprijs van 70 euro, Bulgarije (80 euro) en Hongarije (82 euro).

Lees ook:Carnavalskoorts! + video’s
Lees ook:Marktplaats: Tholen klushoofdstad van Zeeland!
Lees ook:MKB Innovatie Top 100
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland
Lees ook:Zeeuwen blijken gulste fooigevers in de taxi!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>