Politie Zeeland is beste boevenvanger

politieautoGOES – De politie Zeeland is het effectiefste korps van Nederland als het gaat om het in de kraag vatten van schurken. Dat blijkt uit een onderzoek van OBMC Consulting.

Die deed het onderzoek op basis van de prestaties in 2008 van de 25 regionale politiekorpsen. Het Zeeuwse korps scoort in vergelijking met de andere korpsen het hoogst als het gaat om het aantal aangeleverde verdachten per 1 miljoen beschikbaar budget. Op het punt van de sterkte 1 miljoen beschikbaar budget scoort het korps gemiddeld. Alles bezien eindigt de politie Zeeland van de 25 korpsen op de vierde plaats eindigt. Politie Brabant-Noord eindigt in het onderzoek als eerste, politie Gelderland-Midden als laatste.
De uitslag van het onderzoek staat in schril contrast met de problemen waarmee het Zeeuwse korps de afgelopen tijd heeft gekampt. Zo moest korpschef Fup Goudswaard het veld ruimen nadat de AIVD zijn integriteit in twijfel trok en de politiechef ook het vertrouwen van zijn personeel verloor.

Lees ook:Politieversterking van alle korpsen op 30 april naar Zeeland
Lees ook:Hans Vissers terug in Zeeland als politie korpschef
Lees ook:Einde nadert voor Zeeuwse politie
Lees ook:Nieuwe beroepscode politie!
Lees ook:Verlenging regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>