Onderzoeksraad: Duikteam brandweer onderschatte risico’s

brandweerduikerTERNEUZEN – Het brandweerduikteam van Terneuzen heeft te weinig rekening gehouden met de specifieke (weers)omstandigheden van de duik naar het autowrak waarbij vorig jaar maart een brandweerduiker om het leven kwam. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Het duikteam heeft bij de berging van een auto in het kanaal risico’s onderschat, oordeelt de Raad. Op de bewuste dag zocht het duikteam in het Kanaal van Gent naar Terneuzen ter hoogte van Westdorpe naar een auto die in het water lag. Het ging om de wagen van de uit Roosendaal afkomstige Aarnout Zegers. Die had enkele weken eerder zijn twee kinderen in zijn huis vermoord en verdween daarna spoorloos. De roots van de Roosendaler lagen in Zeeuws-Vlaanderen.
Tijdens het duiken raakte de 38-jarige Terneuzense brandweerduiker Wim Matthijssen in moeilijkheden. Hij overleed later in het ziekenhuis in Gent.

Een compleet verslag van de dramatische gebeurtenissen en de conclusies van de Ondezoeksraad voor Veiligheid vind je hier.

Lees ook:Lugubere vondst in kanaal
Lees ook:Grenzeloze Kanaaltocht!
Lees ook:Westerscheldetunnelweg afgesloten!
Lees ook:Bestelauto rijdt kanaal in bij Westdorpe! UPDATE
Lees ook:Juvent start dependance Dagbehandeling Oostburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>