Bij het Vlissingse Scheldemond College: Een MBO-diploma – vier maanden na het VMBO diploma


VLISSINGEN – De eerste zeven leerlingen van het Vlissingse Scheldemond College in een VMBO-MBO traject (VM2-traject) hebben woensdag 12 oktober een MBO-diploma ontvangen. Wat daar zo bijzonder aan is, is dat diezelfde leerlingen het vorige school jaar in de vierde klas van het VMBO zaten en ook daar hun diploma hebben behaald. De constructie waardoor dat mogelijk is, kun je gerust uniek noemen.

Leerlingen van het Scheldemond College in Vlissingen verwerken binnen de twee jaar dat zij in de bovenbouw van het VMBO het programma Dienstverlening & Commercie volgen, ook vrijwel het gehele niveau 2 programma ‘Hospitality & Leisure Assistant’ van het MBO. Na het behalen van hun VMBO-diploma hoefden ze alleen nog maar hun beroepspraktijkstage te doen, om ook de trotse bezitter te zijn van een MBO-diploma.
Dit unieke VM2-traject is tot stand gekomen door de samenwerking tussen het VMBO van het Scheldemond College en het ROC Zeeland. Leerlingen krijgen daardoor de kans een hogere kwalificatie te behalen. VMBO en MBO bewijzen hiermee dat een samenwerking zoals die in navolging van de rapporten ‘Kerend Tij’ (Taskforce Zeeland) en ‘De Zeeuwse uitdaging’ (KPMG) noodzakelijk is, ook wel degelijk uitvoerbaar is.
Meer informatie is te verkrijgen via
Dhr. Wouter van Bennekom, teamleider VMBO Scheldemond College
Tel. 0118 – 479400 / 486894
[email protected]

Lees ook:Vlissingse bolleboos slaagt met 19 negens en 1 tien
Lees ook:Scheldemond College eerste alcoholvrije school!
Lees ook:Mondia Scholengroep gestart!
Lees ook:Vlissingse burgemeester Roep terug naar school!
Lees ook:Partysquad bij Mondia Scholengroep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>