Plan voor verbetering aan groene dijk bij Sint-Annaland in 2013!


SINT-ANNALAND – De Provincie Zeeland is van plan toestemming te geven voor versterking van het dijktraject bij Sint-Annaland. De werkzaamheden staan gepland voor maart 2013. De Provincie wil dat na de dijkverbetering de groene dijk wordt teruggebracht naar de huidige situatie.

Het gaat om versterking van het dijktraject langs het schor van Sint-Annaland, aan de zuidoever van de Krabbenkreek in het Natura 2000-gebied Oosterschelde. In 2012 verleent de Provincie het waterschap Scheldestromen een natuurvergunning voor de geplande werkzaamheden. De werkzaamheden door het waterschap worden zodanig uitgevoerd dat te grote effecten op natuurwaarden worden voorkomen.

De Oosterschelde is een Natura 2000-gebied dat bijzondere natuurwaarden herbergt. Op het dijktraject groeien buitendijks zoutplanten en langs het dijktraject ligt een groot schor waar vogels broeden, rusten en voedsel zoeken. In de vergunning zijn voorwaarden opgenomen om te grote natuurschade te voorkomen. Zo moeten de werkzaamheden voor het broedseizoen beginnen, zodat vogels buiten de verstoorde zone gaan broeden of kunnen wennen aan de verstoring. Ook moet plaatselijk de werkstrook extra smal worden gehouden om geen onherstelbare schade aan het schor te veroorzaken.

Het traject is momenteel een groene dijk met beperkt recreatief gebruik. Bij de dijkverbetering wordt ook een buitendijks pad aangelegd voor onderhoudswerkzaamheden. Provincie Zeeland wil dat deze zo wordt afgewerkt dat er weer een groene dijk ontstaat en de situatie dus vergelijkbaar blijft.

De werkzaamheden staan gepland vanaf maart 2013 en duren tot uiterlijk half november 2013. Het wegnemen van de huidige dijkbekleding, het aanbrengen van een nieuwe bekleding en het aanleggen van een onderhoudsweg zijn nodig om het dijktraject te versterken. Totaal worden er in 2013 zeven dijktrajecten verbeterd. Projectbureau Zeeweringen versterkt door heel Zeeland dijken om zo de veiligheid tegen overstromen voor de toekomst te waarborgen. Volgens de planning voldoen in 2015 alle dijken weer aan de veiligheidsnorm. Belanghebbenden kunnen tot en met 16 februari reageren op het ontwerpbesluit van de natuurvergunning. Het document en de bijbehorende stukken liggen ter inzage bij Provincie Zeeland, locatie Het Groene Woud 1 in Middelburg.

Lees ook:Dijken op Sint Philipsland in 2013 versterkt!
Lees ook:Dijk bij Sint- Annaland in 2014 toegankelijk!
Lees ook:Dijken bij Bruinisse eind 2013 verbeterd!
Lees ook:Proef zandplaatophoging bij Oesterdam!
Lees ook:Wandelaars en fietsers opgelet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>