Lintjesregen in de gemeente Veere!


DOMBURG – In de gemeente Veere zijn dit jaar 9 mensen gedecoreerd. Burgemeester van der Zwaag heeft de Koninklijke onderscheidingen vrijdagmorgen 27 april op 2 locaties uitgereikt.

In het Badpaviljoen te Domburg kregen de volgende 5 mensen een Koninklijke Onderscheiding:

De heer J. Bimmel uit Domburg
Hij heeft zich ingezet voor Motorsportvereniging de uitlaat en als bestuurslid van de VVV. Op dit moment is de heer Bimmel beheerder van de kantine van LTC Domburg. Ook is hij lid van de onderhoudsploeg. Verder is de heer Bimmel bestuurslid van de Domburgse ijsclub en huismeester van het Marie Tak van Poortvlietmuseum.
De heer Bimmel is benoemd tot LID in de orde van Oranje Nassau.

De heer A. van Eijzeren uit Domburg
Hij is secretaris van de Domburgse Ringrijders en bestuurslid van VV Domburg geweest. Op dit moment is hij zeer nauw betrokken bij het bijhouden van het naslagwerk tav de uitslagen van het eerste elftal dan VV Domburg. Verder is hij Tamboer bij de Domburgse gaaischieters en verzamelt hij alle historische aspecten van het gaaischieten. Verder is de heer Van Eijzeren penningmeester en ledenadministrateur van het popkoor Sing@Sea.
De heer Van Eijzeren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer J. Hoogendoorn uit Domburg
Hij heeft zich ingezet als bestuurslid van muziekvereniging Crescendo,als bestuurslid van de VVD afdeling Domburg/Oostkapelle, als bestuurslid van de Stichting oud strijders Walcheren en als voorzitter van het comité voor herdenking oorlogsslachtoffers. Verder heeft de heer Hoogendoorn zich ingezet als voorzitter van Groei en Bloei afdeling Walcheren. Vanuit die functie nam hij deel aan diverse overlegorganen.
De heer Hoogendoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Meijers uit Veere
Zij is actief geweest als secretaris van de Middenstandsvereniging Veere en was initiatiefnemer van de kerstboomactie in die plaats. Verder heeft mevrouw Meijers zich ingezet als Presidente van de Vrouwenbond, lid van toneelvereniging “Lering Ende Vermaeck”, als collectant voor de ZOA en PIT collecte en als wijkdame voor de Christelijk gereformeerde kerk te Middelburg. Op dit moment is mevrouw Meijers actief als koster en vrijwilliger bij verzorgingshuis ter Reede. Ook is zij actief in het bieden van hulp aan mensen die niet zelfstandig naar de kerk kunnen komen.
Mevrouw Meijers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer A. Riemens uit Domburg
Hij heeft zich met name op het gebied van onderhoud ingezet voor de Domburgse Voetbalvereniging (VV Domburg), is één van de oprichters van ijsclub Domburg en heeft zich ingezet als penningmeester (fourier) van de Domburgse Gaaischieters.
De heer Riemens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vervolgens reikte de burgemeester 4 Koninklijke Onderscheidingen uit op Landgoed Overduin te Oostkapelle aan:

De heer M. Bimmel uit Oostkapelle
Hij heeft zich ingezet voor de PKN gemeente Oostkapelle als notabel/kerkrentmeester, vertegenwoordiger van het Bijbelgenootschap en pastoraal medewerker. De heer Bimmel zet zich in voor het zgn “Wienkeltje van Bimmel” In dit winkeltje stelt hij spullen tentoon die verkocht werden in de vroegere VéGé van Oostkapelle (de winkel van zijn ouders) Ook is hij actief voor de rommelmarktcommissie, de collecte van de maag-lever-darm stichting, de maaltijdvoorziening van Stichting Welzijn Veere, het 4 mei comité, is hij teamlid van de commissie huisvlijt en hobby van Oostkapelle en is hij lid van de werkgroep eigenwijs landschap.
De heer Bimmel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw G. Janse-Bimmel uit Oostkapelle
Zij is bestuurslid van de Oranjevereniging Oostkapelle geweest. Op dit moment zet mevrouw Janse zich in voor het 4 mei comité, de rommelmarktcommissie en de kindernevendienst van PKN gemeente Oostkapelle. Verder is zij instructeur jeugd-ehbo.
Mevrouw Janse-Bimmel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer J. van Keulen uit Biggekerke
Hij is bestuurslid van het dorpscentrum Biggekerke, bestuurslid van de dorpsraad Biggekerke, lid van de commissie vorming en toerusting van de PKN gemeente Biggekerke/Meliskerke/Zoutelande en lid van de evenementendagcommissie van Biggekerke. Deze commissie organiseert de bazaar in Biggekerke. In het verleden is de heer Van Keulen bestuurslid van speeltuinvereniging ’t Weitje geweest.
De heer Van Keulen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer H.E.K. Visser uit Oostkapelle
Hij is actief geweest als secretaris/penningmeester van Sportvereniging Marken, Ouderling/Kerkvoogd van de Hervormde Gemeente Oostkapelle en penningmeester van Brassband Crescendo in Oostkapelle en als lid van de Klankbordgroep Rabobank NoordWest Walcheren. Op dit moment is de heer Visser penningmeester van de afdeling Zuid I van de KNVB en lid van de hoofdcommissie financiën in Zeist. Ook is de heer Visser penningmeester van de Oud-Katholieke statie Zeeland en penningmeester van de Stichting Buitenplaats Westhove.
De heer Visser is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook:Ter gelegenheid van Koninginnedag zijn 119 Zeeuwen onderscheiden!
Lees ook:Zeven Koninklijke Onderscheidingen in Kapelle!
Lees ook:96 Zeeuwse Koninklijke onderscheidingen!
Lees ook:Koninklijke Onderscheiding voor acht inwoners van de gemeente Goes!
Lees ook:3155 Koninklijke onderscheidingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>