Slechts 1 Zeeuw op verkiezingslijst ChristenUnie!


KRABBENDIJKE – Slechts één Zeeuw staat er op de verkiezingslijst van de CristenUnie (CU). En nog op een onverkiesbare plek ook. Arjan Beekman (1979) uit Krabbendijke staat op de 25ste plaats!

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in september en daarom komen de politieke partijen met hun lijsten naar buiten. Dus ook de CU.

Top 3:

1. Arie Slob (1962) zit sinds 2001 in de Tweede Kamer, was tussen 2007 en 2010 fractievoorzitter gedurende het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie en volgde André Rouvoet als politiek leider op toen die in mei 2011 de politiek verliet. Voorheen was hij werkzaam in het onderwijs en gemeenteraadslid in Zwolle. Slob: “Het is een enorm voorrecht om een team aan te mogen voeren van bevlogen mensen die klaar staan om hun hart te laten spreken en juist nu onze samenleving willen dienen.” Naast Slob staan er vijf andere kandidaten uit de provincie Overijssel op de lijst.

2. Joël Voordewind (1965) is Tweede Kamerlid sinds 2006. Voorheen was hij lijsttrekker van de ChristenUnie-fractie in Amsterdam en duo-Statenlid bij de Provinciale Staten Noord-Holland. Ook heeft hij ruime ervaring als medewerker bij internationale hulporganisaties en werkte hij in Irak. Voordewind is een gedreven politicus, met expertise op het gebied van Jeugd & Gezin, Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Zaken, Defensie, Integratie en Asiel. Naast Voordewind staan er vijf andere kandidaten uit de provincie Noord-Holland op de lijst.

3. Carola Schouten (1977), Rotterdamse bedrijfskundige van Brabantse komaf, is in mei 2011 Tweede Kamerlid geworden en werd direct verkozen tot politiek talent van het jaar. Daarvoor was zij beleidsmedewerker en coördinator van het team beleidsmedewerkers van de Tweede Kamerfractie. Ook is zij beleidsmedewerker op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geweest. Ze is financieel woordvoerder en zet zich in tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel.

Lees ook:Ad Koppejan is teleurgesteld!
Lees ook:Géén plaats voor Ad Koppejan op CDA-lijst
Lees ook:Amper Zeeuwen verkiesbaar voor Europa!
Lees ook:Zeeuwse scholen winnen schoolreis met wedstrijd Kinderpostzegelactie!
Lees ook:Verdeling gemeenteraadszetels na verkiezingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>