Zeeland behoort tot de top van de Nederlandse fietsregio’s!

MIDDELBURG – Recent is door de Stichting Landelijk Fietsplatform de kwaliteitsmonitor over de fietsregio’s gepresenteerd. Zeeland scoort 4 sterren en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse fietsregio’s. Deze monitor is op initiatief van deze stichting ontwikkeld, omdat zij van mening is dat fietsen zowel een belangrijk economisch als toeristisch/recreatief product is, gelet op het feit dat er jaarlijks in Nederland miljoenen mensen op uittrekken om een ‘rondje’ te doen of te genieten van een langeafstandstocht.

Onderzoek
Om de kwaliteitsslagen te stimuleren die nodig zijn om het fietsen nog aantrekkelijker te maken of om dit niveau te behouden, zijn er jaarlijks onderzoeken uitgevoerd door de Stichting Landelijk Fietsplatform. Zij is een onafhankelijk en objectief orgaan dat is ingesteld om op landelijk niveau zorg te dragen voor de belangen van het recreatief fietsen.

Sterrensysteem
Deze kwaliteitsmonitor richt zich op de Nederlandse regio’s. Om de regio’s te stimuleren en te prikkelen om te blijven investeren in het fietsen, wordt er gewerkt met een sterrensysteem. Regio’s kunnen 1 tot en met 5 sterren verdienen. Het gaat niet zozeer om wat de beste regio is, maar om hoeveel sterren ze verdienen op grond van de inspanningen. Op basis van dit sterrensysteem scoort Zeeland 4 sterren. De kwaliteitsmonitor bestaat uit twee onderdelen: vakinhoudelijk en inbreng fietser. De hoofdindicatoren zijn: landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

Lees ook:5-sterren fietsprovincie
Lees ook:Belg gek op Zeeuws streekproduct!
Lees ook:Populaire duikplek aan Veerse Polredijk krijgt metamorfose!
Lees ook:Circus Sijm succesvol bij Stichting Curamus HULST! + FOTO’S
Lees ook:Fiets naar je werk…dag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>