Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!

MIDDELBURG – In de Middelburgse Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal is zondag 2 september een rondleiding.

Het is het laatste weekend dat A Quiz (again) van Nedko Solakov nog te spelen is in De Vleeshal. In De Kabinetten van De Vleeshal is de tentoonstelling De Kunst van Kiezen te zien. Ze starten om 15.00 uur in De Vleeshal, de kosten zijn €3,- pp.

In Solakov’s werk voor de Vleeshal, A Quiz, is het uitgangspunt een droom. Eén van de standbeelden in De Vleeshal, zo geeft een tekst op een groot doek aan, heeft de kunstenaar in diens droom een idee toevertrouwd. Al jaren is hij bezig geweest de exacte grondpositie te bepalen van de sluitstenen in het plafond. En hij kan de kunstenaar verzekeren dat dat geen eenvoudige opgave is. Hij adviseert de kunstenaar de bezoekers uit te dagen de plaats van deze sluitstenen te lokaliseren op de vloer alsof die een spiegel is. Tijdens de rondleiding gaan de deelnemers een poging wagen zo goed mogelijk de locaties van de sluitstenen te raden.

De Kunst van Kiezen is een tentoonstelling met werken uit de collectie van de gemeente Middelburg die beheert wordt door de Stichting Beeldende Kunst Middelburg. De tentoonstelling is samengesteld door publiek. PZC-lezers, Vrienden van De Vleeshal, scholieren van Nehalennia, het Pontes Lyceum en bezoekers in De Drvkkery hebben gestemd op hun favoriete kunstwerk.

Lees ook:Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!
Lees ook:Rondleiding in De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal!
Lees ook:De SBKM/De Vleeshal presenteert de gemeentelijke kunstcollectie door publiek gekozen!
Lees ook:De Kunst van Kiezen in de Drvkkery in Middelburg!
Lees ook:Oscar Verloop wint A Quiz Middelburgse Vleeshal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>