Veere genomineerd voor De Juichwilg!

DOMBURG – “Wij zijn genomineerd voor de landelijke trofee De Juichwilg”, aldus een woordvoerder van de gemeente Veere in Domburg. En vervolgt: “Deze prijs wordt uitgereikt door Stichting Landschapsbeheer Nederland en gaat dit jaar naar een gemeente die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor landschap, cultuurhistorie en buitenplaatsen.”

De gemeente Veere heeft de nominatie in de wacht gesleept omdat ze veel aandacht besteedt aan het behoud van buitenplaatsen en kleine cultuurhistorische elementen in het landschap. Een voorbeeld hiervan is de restauratie van het Wachtertje in Oostkapelle. Het oude portaal naar de kerk heeft een tweede leven gekregen, waar dorpsbewoners en toeristen informatie kunnen krijgen over het dorp en een paar wandelingen in de omgeving kunnen beginnen.

Er zijn twaalf genomineerden, uit elke provincie één. Veere neemt het onder meer op tegen Utrecht, Bergen op Zoom en Maastricht. Een vakjury gaat zich buigen over de vraag wie de winnaar wordt.

Op 4 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt en de Juichwilg uitgereikt. Naast de trofee ontvangt de winnaar een bedrag van 5.000 euro, dat aan een project op het gebied van cultuurhistorie moet worden uitgegeven.

In 2011 won Franekerdeel de Juichwilg:

Lees ook:Groene Innovatieprijs gemeente Veere
Lees ook:Groene Innovatieprijs
Lees ook:Wederopbouw Veere
Lees ook:Tim Pleite sportambasadeur van Veere!
Lees ook:Mosselbedrijf Roem van Yerseke in race voor prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>