NL-Alert al ingesteld op je mobiele telefoon?


GOES – NL-Alert al ingesteld op je mobiele telefoon? Maandag 4 februari rond 12.00 uur zendt de overheid het eerste NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. In onze regio wordt dit bericht uitgezet vanuit de meldkamer brandweer van Veiligheidsregio Zeeland.

Aan de hand van het controlebericht kunnen ook inwoners in Zeeland nagaan of hun telefoon goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat lezers van het bericht niets hoeven te doen.

Sinds november 2012 is NL-Alert een nieuw aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo bent u er zeker van dat u op de hoogte bent als u zich in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt. In 2013 zendt de overheid drie controleberichten uit: op 4 februari, 6 mei en 4 november.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Dit aantal loopt de komende tijd snel op. Wie wil weten of zijn mobiel NL-Alert al kan ontvangen, kan dat nagaan op www.nl-alert.nl. Veel mensen met een oudere generatie telefoon, denken dat NL-Alert op hun toestel niet mogelijk is. Het tegengestelde is echter waar, dus ook als u een ouder toestel heeft, is het zinvol om via www.nl-alert.nl uw toestel in te schakelen.

Lees ook:Eerste controlebericht NL-Alert!
Lees ook:Controlebericht NL-Alert
Lees ook:NL-Alert controlebericht
Lees ook:NL-Alert
Lees ook:Controlebericht NL-alert!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>