Herdenking bij Monument Noorddijk Krabbendijke!

krans oorlog blog
KRABBENDIJKE – Leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke houden een herdenking bij het monument aan de Noorddijk bij Krabbendijke. In samenwerking met de Stichting Wings to Victory worden de in mei 1944 omgekomen bemanningsleden van een Lancaster Bommenwerper van RAF herdacht.
Deze herdenking zal plaatsvinden op maandag 13 mei en start om 10.00 uur in het Calvijn College. Naar verwachting zal de stille tocht om 10.45 uur aankomen bij het monument.
Naast de school en de stichting zullen ook de Koninklijke Luchtmacht, de Dutch Canadian Scottish Memorial Pipes en Drums Band en de gemeente Reimerswaal een bijdrage leveren.

Belangstellenden zijn van harte welkom deze herdenking bij te wonen.

Op 12 mei 1944 kwamen 7 jonge vliegeniers van de RAF om het leven, toen vlakbij de Noorddijk bij Krabbendijke hun Lancaster Bommenwerper verongelukte. Ter herinnering aan de bemanningsleden is na de Tweede Wereldoorlog een monument opgericht.

Het Calvijn College heeft in 2011 het monument aan de Noorddijk te Krabbendijke geadopteerd. In 2012 heeft de school voor de eerste keer een herdenking gehouden. De leerlingen zijn actief betrokken bij de voorbereidingen en uitvoering van de herdenking. Er worden ondermeer zelfgeschreven gedichten voorgelezen en kransen neergelegd.

De stichting Wings to Victory stelt zich ten doel meer aandacht te vestigen op de luchtstrijd die gedurende de Tweede Oorlog is gevoerd. Naast een museum en het beheer en onderhoud van enkele vliegtuigen, ondersteunt de stichting ook de herdenkingsbijeenkomsten van omgekomen vliegeniers.

Lees ook:Battlefieldtour!
Lees ook:Vakkanjers: Drie medailles voor Zeeuwse techniektalenten!
Lees ook:Herdenking en vlagprotocol einde WOll!
Lees ook:Vliegtuigbommen geruimd!
Lees ook:Schuurbrand Krabbendijke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>