Ingebruikname schuimblusmiddelen voor grootschalige incidenten!

veiligheidsregio zeeland 2 blog
MIDDELBURG – Veiligheidsregio Zeeland en Oiltanking Terneuzen een aantal schuimblusmiddelen officieel in gebruik. Het gaat om twee trucks en trailers met tankcontainers met daarin 26.000 liter schuimvormend middel. Deze materialen worden ingezet bij grootschalige incidenten met brandbare vloeistoffen. De middelen zijn deels aangeschaft voor de incidentbestrijding op het water in het kader van het project Deltawateren. De aanschaf van de middelen is mede mogelijk gemaakt door Oiltanking Terneuzen, Zeeland Seaports en de Provincie Zeeland.
Daarnaast vindt de aftrap plaats om samen met verschillende grote (industriële) bedrijven in het havengebied, waaronder Oiltanking Terneuzen, Zeeland Refinery en Dow Benelux BV, een zogenaamde schuimpool op te zetten. In geval van een grote calamiteit met brandbare vloeistoffen kunnen de hulpdiensten de hulp van grote bedrijven in de regio goed gebruiken. Het initiatief om samen een schuimpool op te zetten is een eerste stap in nog nauwere samenwerking in de nabije toekomst. Oiltanking is gevestigd op het Valuepark Terneuzen, een joint venture tussen Dow Benelux BV en Zeeland Seaports.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door het project Deltawateren. Een project met als doel om de incidentbestrijding op het water en in de havengebieden te verbeteren. De ingebruikname van deze middelen en het opstarten van een schuimpool zijn hiervan een belangrijk voorbeeld. Het initiatief is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Zeeland Seaports, de provincie Zeeland, het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen, Rijkswaterstaat, het Rijk en Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast wordt er in het project Deltawateren samengewerkt met tal van partijen, waaronder de Kustwacht, politie, Defensie, Rijkswaterstaat, waterschap Scheldestromen, KNRM, reddingsbrigade, bergers, de provincies Antwerpen en Oost- en West Vlaanderen.

Lees ook:Natura 2000 Ontwerpbeheerplan Deltawateren!
Lees ook:Interactieve maquette Kanaalzone in Portaal van Vlaanderen!
Lees ook:Bijna 6 miljoen voor project Buitenhaven!
Lees ook:Werkzaamheden noordbrug Oostsluis Terneuzen
Lees ook:Grenzeloze Kanaaltocht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>