Nieuw inkoopbeleid Goes goed voor regionale ondernemers!

goes2GOES – De gemeente Goes hanteert sinds dit voorjaar een nieuw inkoopbeleid. Het beleid is mede naar aanleiding van de nieuwe aanbestedingswet 2012 gewijzigd .

Voor ondernemers is dit nieuwe beleid goed nieuws. De gemeente hoopt hiermee onder andere de inkoop in de regio en zogenoemde ‘social return on investment’ te bevorderen. Bovendien zijn de administratieve lasten bij inkoopprocedures voor ondernemers verminderd.

Kort gezegd gaat het inkoopbeleid over alles wat de gemeente inkoopt. Van bureaustoelen en koffie tot de aanleg van een rotonde of het maaien van het gras in de berm. In het nieuwe inkoopbeleid zijn twee belangrijke dingen voor bedrijven en ondernemers aangepast.

Lokale en regionale bedrijven betrekken

Ten eerste zet Goes zich in voor de lokale en regionale ondernemers. Bij inkoopproprocedures wil de gemeente daarom voortaan een minimum aantal ondernemers uit de regio betrekken. Bedrijven buiten de regio worden niet uitgesloten, maar regionale ondernemers worden nadrukkelijker uitgenodigd om mee te doen met een aanbestedingsprocedure.

Sociale inkoop

De factor sociale inkoop is tevens nadrukkelijker toegevoegd aan het inkoopbeleid van 2013. De gemeente vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Het doel is het sociale karakter terug te laten komen in de inkoopprojecten. Daarom wordt geprobeerd het Social Return on Investment (SROI) zoveel mogelijk toe te passen in samenwerking met leveranciers. Een goed voorbeeld hiervan is inkoop van schoonmaak en bezorgdiensten. In opdracht van de gemeente verzorgt de Betho de schoonmaak van het Stadhuis op de Grote Markt en bezorgen zij het magazine Samenspel aan alle inwoners van de gemeente Goes.

Minder administratieve rompslomp

Tot slot zijn door het nieuwe beleid de administratieve lasten voor bedrijven en ondernemers verminderd. Eerst moest een bedrijf veel tijd investeren in het voorbereiden van een inschrijving om kans te maken de opdacht gegund te krijgen. De eisen die een gemeente kan stellen in de selectiefase zijn minder belastend qua formulieren en bewijsvoering voor een inschrijvende ondernemer. Hierdoor is een bedrijf mogelijk minder tijd kwijt om daadwerkelijk een opdracht gegund te krijgen.

Info: www.goes.nl

Lees ook:KvK Dag van de Innovatie!
Lees ook:Omroep Zeeland blijft herkenbaar in de regio!
Lees ook:35 miljoen euro voor invoering Participatiewet!
Lees ook:Doorstart Ondernemersmanager gemeente Veere!
Lees ook:Onderzoek: Geldgebrek belemmert Zeeuwse ondernemers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>