Halloween!

halloween blog
ZIERIKZEE – De Zeeuwse kinderen verkleden zich op donderdag 31 oktober en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Dan is het Halloween. En deze dag wordt ook in het Zeeuwse steeds populairder.

De kinderen komen bij de Zeeuwen aan de deur en krijgen meestal snoep of iets anders lekkers. De bedoeling is om diegene die opendoet een beetje bang te maken. Vaak heeft de bewoner dan snoep in huis, waaruit de kinderen kunnen kiezen. En tegenwoordig zijn er voor de jeugd en volwassenen ook Halloweenfeesten. Er is in Zeeland steeds meer aandacht voor Halloween. De winkels verkopen allerlei versieringen zoals vlaggetjes met afbeeldingen van pompoenen, heksen en zelfs skeletten. Er zijn muur en raamversieringen, verlichte pompoenen en slingers. Ook scholen en zelfs verzorgingshuizen doen eraan.

Lees ook:Comazuipers winnen terrein in Zeeland
Lees ook:Nieuw speeltoestel!
Lees ook:Oproep voor aanbieders van jeugdzorg, gefinancierd vanuit AWBZ of Zorgverzekeringswet!
Lees ook:‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ fris lente in met IkPas!
Lees ook:Kinderpostzegels vernieuwend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>