Scherper toezicht evenementen!

hulst gemeente blog
HULST – Gemeente Hulst zal organisaties bijstaan en adviseren om calamiteiten te voorkomen. In de Nieuwjaarsnacht vonden tijdens het Foxxland-evenement in Reynaertland aan de Kreekzoom te Hulst ongeregeldheden plaats. Burgemeester Jan-Frans Mulder wenst dit soort zaken – mede ook in het licht van de campagne “Veilig uitgaan” – niet te accepteren.

Voor activiteiten in een etablissement als Reynaertland is geen evenementenvergunning benodigd, daar de overkoepelende vergunning van de inrichting volstaat. Burgemeester Mulder neemt daar vanaf heden geen genoegen meer mee. Bij dit soort grootschalige evenementen in een inrichting zal met name ook op voorhand scherp worden meegekeken. Daar waar nodig zal de organisatie worden bijgestaan en worden geadviseerd, zodat in gezamenlijkheid het soort calamiteiten zoals die zich in de Nieuwjaarsnacht bij Reynaertland voordeden, worden voorkomen.

Organisaties moeten zich terdege bewust zijn van de impact en risico’s van dit soort grootschalige evenementen, waarbij vele mensen samen komen. Praktische zaken moeten goed geregeld zijn en afgestemd op het aantal bezoekers. Daarbij moet kunnen worden gegarandeerd dat het maximale aantal bezoekers niet wordt overschreden en dat de veiligheid van de bezoekers wordt gewaarborgd.

Lees ook:Reactie burgemeester Mulder op mishandeling meisje!
Lees ook:Zorgen over toename aanrijdingen met reeën!
Lees ook:Arrestaties nieuwjaarsfeest Hulst!
Lees ook:Pluim voor?????
Lees ook:Youp van ‘t Hek wil Hulster ‘Sambal b(l)ij’ burgemeester als tekstschrijver!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>