Watersportboulevard!

kenniswerf blog
VLISSINGEN – In de Vlissingse Tweede Binnenhaven wordt in het kader van het project Yacht Valley gewerkt aan een watersportboulevard. De Tweede Binnenhaven en aangrenzende landtong bij de Keersluisbrug worden via een Europees subsidieproject, geschikt gemaakt voor de ontwikkeling van (nieuwe) watersportactiviteiten.

Zo wordt momenteel onder andere de vervuiling door olie in de grond aangepakt. Deze olievlekken zijn namelijk zichtbaar in het water en geven overlast in de jachthaven. Om dit tegen te gaan worden nieuwe damwanden aangebracht. Deze voorkomen de uitstroom van nog aanwezig oliehoudend grondwater naar de jachthaven. In april 2014 moeten alle damwanden er liggen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf april kunnen de watersporters van onder andere VVW De Schelde weer in olievlekvrij water bewegen.

Lees ook:Dijk Perkpolder doorgraven!
Lees ook:Saneringswerkzaamheden verenigingsjachthaven VVW Schelde!
Lees ook:Dode vrouw gevonden! UPDATE
Lees ook:Oesters storen zwemmers Havenkanaal!
Lees ook:Brug Goes afgesloten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>