Minister Hennis doopt Karel Doorman!

jeanine hennis minister blog
VLISSINGEN – Minister van Defensie Jeanine Hennis heeft zaterdag het marineschip Karel Doorman in Vlissingen gedoopt.

“Prachtige dag!”, zegt ze als ze Zeeland verlaten heeft. En eerder sprak de minister tijdens de doop: “Karel Doorman, ik doop u, en wens u en uw bemanning een behouden vaart.”

De champagnefles breekt, bubbels spatten over het anker van het nieuwe logistieke ondersteuningsschip Karel Doorman. De minister heeft het grootste voor de Koninklijke Marine bestemde schip vanmiddag in Vlissingen gedoopt.

Gelukkig maar, want 1 mei begint het 204,7 meter lange vaartuig aan zijn proefvaart. Volgens de mythe ondervindt een niet gedoopt schip eindeloze rampspoed. Een inzegening moet bovendien juist gebeuren, door een vrouw dus. Daarnaast is het een voorwaarde dat de champagnefles breekt. Aan Hennis zal het niet liggen. Voor de Karel Doorman, de maximaal 171-koppige bemanning en eventuele opstappers, ligt een behouden vaart in het verschiet.

Thuisbasis
Het zogenoemde Joint Support Ship is inzetbaar voor bevoorrading op zee, strategisch zeetransport en logistieke ondersteuning vanaf zee. Tijdens dit zogenoemde seabasing dient het schip als thuisbasis voor troepen die operaties op het land uitvoeren.

Lees ook:Karel Doorman verlaat Vlissingen!
Lees ook:Minister Hennis-Plasschaert: Schade hoofdmotor Karel Doorman!
Lees ook:Doop Avalon Artistry II!
Lees ook:Uitspraken minister over marinierskazerne vallen verkeerd!
Lees ook:Karel Leeftink ook in 2017 stadsdichter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>