Verkeersexamen!

fietsende kinderen

GOES – Opgelet voor over de weg slingerende koters! Op 12, 13 en 14 mei 2014 leggen de leerlingen van de Goese basis-scholen het praktisch verkeersexamen af. Voor het zestiende ach-tereenvolgende jaar doen de Goese basisscholen dit gezamenlijk. De start van het examen is op het parkeerterrein van ‘De Vierlinden’ aan de Kattendijksedijk.

Op 12 mei om 8.30 uur start de Koelmanschool als eerste. De leerlingen van groep zeven en acht van de zestien deelnemende scholen leggen een parcours van ongeveer zes kilometer af in het Goese verkeer. De route is een traject langs de scholen voor voortgezet onderwijs. Onder-weg krijgen de kinderen te maken met spoorwegovergangen, drukke kruispunten, fietsoversteekplaatsen en rotondes. De leerlingen rijden allemaal op een van te voren goedgekeurde fiets voorzien van een ‘Ok-sticker’. Zij zijn in het verkeer herkenbaar aan hun oranje hes met rug-nummer. Langs de route zijn er acht vaste controleposten, die opletten of de leerlingen zich goed aan de verkeersregels houden.

Voorafgaand aan de examenroute doen de kinderen op het parkeerter-rein van “De Vierlinden” mee aan het onderdeel ‘Goes-fiets-Veilig’. Ze voeren acht fietsvaardigheidsoefeningen uit. De oefeningen zijn bedoeld om hen een betere fietsbeheersing aan te leren. Als zij deze fietsvaardig-heidsoefeningen met goed gevolg afleggen krijgen zij, bij de uitreiking van het verkeersdiploma, ook het certificaat ‘Goes-fiets-Veilig’ uitgereikt.

De gemeente organiseert het examen in samenwerking met de docenten van de deelnemende scholen. Hulpouders zorgen voor de controle. Ook de politie en EHBO’ers houden een oogje in het zeil.

Binnen twee weken krijgen de leerlingen te horen of ze zijn geslaagd. De school die de beste resultaten behaalt verdient de wisselbeker van de gemeente.

Lees ook:Praktisch verkeersexamen scholieren!
Lees ook:Examenstress praktisch verkeersexamen stijgt!
Lees ook:Let op fietsende schooljeugd!
Lees ook:Veilig op weg naar Reynaertcollege!
Lees ook:De Zeeuwse basisscholen zijn weer begonnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>