Biobased inkopen!

provincie zeeland 1

MIDDELBURG –  Door de Provincie Zeeland zijn afgelopen week de resultaten van het onderzoek naar de mogelijkheden van inkopen van producten uit de Biobased economy gepresenteerd. Belangrijke uitkomst van het onderzoek is een inkoopmodel dat is ontwikkeld om ook daadwerkelijk producten uit de biobased economy in te kunnen gaan kopen. 

Dit model is samen met onderzoeksbureau Tebodin en het Centre of Expertise Biobased Economy (onderdeel van Avans Hogeschool en de Hogeschool Zeeland (University of applied Sciences) ontwikkeld. Gedeputeerden Ben de Reu en George van Heukelom gaven aan dat het stimuleren van de biobased economy belangrijk is voor de werkgelegenheid en het op gang brengen van innovatie in Zeeland.

De Provincie Zeeland gaat voor onder meer kantoorbehoeften, gebouwinrichting, wegenaanleg en -onderhoud aan de hand van het ontwikkelde model voortaan nagaan of er biobased componenten kunnen worden toegepast. Onderdeel van de afwegingen bij biobased toepassingen zijn onder andere de levensduur en de levensduurkosten van de producten die worden gevraagd in de aanbestedingen. Daarmee wordt niet alleen de productie van biobased (eind)producten en grondstoffen gestimuleerd, maar is er ook aandacht voor het op gang brengen van de vraag.

De Provincie Zeeland is van mening dat de overheid hierin ook een voorbeeldfunctie heeft. In de verwachting dat biobased inkopen navolging krijgt, werden de resultaten van het onderzoek en het inkoopmodel gepresenteerd in het bijzijn van inkopers, beleidsmedewerkers en bestuurders van de Zeeuwse gemeenten, het Waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat, opleidingsinstituten en kennisinstellingen en woningcoöperaties.

 

Lees ook:“Biobased Inkopen: Zo doe je dat!”
Lees ook:Biobased Inkopen: Zo doe je dat!
Lees ook:Biobased Voucher van 10.000 euro voor FruVo!
Lees ook:Plantaardige brug in Kanaalzone!
Lees ook:Euro’s voor Fishing for Litter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>