Digitaal aanvragen verklaring van in leven zijn!

laptop

KRUININGEN - Soms heeft u een bewijs nodig waaruit blijkt dat u in leven bent. Bijvoorbeeld als uw levensverzekeraar of pensioenfonds hierom vraagt.

U kunt dan een ‘verklaring van in leven zijn’ aanvragen. De verklaring van in leven zijn is alleen te gebruiken in Nederland. Soms moet u bij een instelling in het buitenland aantonen dat u in leven bent. Vraag dan het internationale bewijs ‘attestatie de vita’ aan.

Een verklaring van in leven zijn kunt u met behulp van uw DigiD digitaal aanvragen via het digitaal loket. Het kost € 6,70 en als u de verklaring nodig heeft voor het pensioenfonds is dit gratis. Voor een attestatie de vita moet u persoonlijk naar het gemeentehuis komen. Een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal: “Heeft u vragen dan kunt u ons bellen via ons centrale telefoonnummer 14 0113. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.”

Lees ook:Verklaring omtrent het gedrag!
Lees ook:Beschuit met muisjes! De 1e digitale geboorteaangifte Reimerswaal!
Lees ook:Aangepaste openingstijden publiekszaken Reimerswaal!
Lees ook:Woensdag stemmen
Lees ook:Verloopt uw reisdocument?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>