Cinema Middelburg: Hitchcock’s Psycho!

hitchcock psycho

MIDDELBURG – Cinema Middelburg eert een van de meest iconische en invloedrijke regisseurs aller tijden, Alfred Hitchcock. We pakken uit met vijf films tijdens The Hitchcock Touch Tour. Zondag 21 september om 15.00 uur draait Psycho (1960).

 Freudiaanse horror bij uitstek, dit sinistere verhaal rond een oplichtster, een gestoorde moteleigenaar en een douche. Hitchcock achtte Psycho een van zijn ‘amusantste’ films. ‘Ik was geschokt toen ik merkte dat mensen het allemaal heel serieus namen.’ Met Anthony Perkins en Janet Leigh.

Marion Crane (Leigh) ontvlucht halsoverkop de grote stad na 40.000 dollar te hebben gestolen van haar baas. Omdat hevige regen haar het zicht beneemt, stopt ze bij een motel dat gerund wordt door de wat verlegen Norman Bates (Perkins). Ze let niet op zijn hints (‘We all go a little mad sometimes’) en neemt nietsvermoedend een verfrissend en van alle zonden zuiverend stortbad, in een van de beroemdste moordscènes uit de filmgeschiedenis (opgenomen vanuit zeventig verschillende camerastandpunten). Marions zuster en een verzekeringsdetective nemen het op zich om de sporen van de moord te volgen.

Duur: 109′, Nederlands ondertiteld

Vervolg The Hitchcock Touch Tour:

zondag 28 september 2014 15.00 The Birds

Lees ook:Cinema Middelburg: Hitchcock met To Catch a Thief!
Lees ook:The Hitchcock Touch Tour!
Lees ook:Cinema Middelburg: Hitchcock’s Shadow of a Doubt!
Lees ook:Hitchcock bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Cinema Middelburg: Nationale filmdagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>