Cinema Middelburg met filmkeuze Barbara Volt: Italy love it or leave it!

italy love it or leave it

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert dinsdag 23 september om 20.00 uur De Filmkeuze van Barbara Voit: Italy: Love it or leave it (2012) van regisseur Gustav Hoger.Barbara Voit goudsmid en kunstenaar, geboren in Bonn, Duitsland, sinds circa 20 jaar woonachtig in Nederland en groot Italië -liefhebber. Vandaar dat mijn filmkeuze een Italiaanse film moest zijn. In dit geval de documentaire-achtige roadmovie “Italy love it or leave it”.Een kritische maar lichtvoetige rondreis door Italië. Een must voor iedereen die iets meer over Italië wil weten dan kunst, cultuur en eten.

Luca en Gustav zijn twee jonge Italianen die de afgelopen jaren veel van hun vrienden hebben zien vertrekken naar Berlijn, Londen en Barcelona. Creatieve en talentvolle mensen die in Italië geen toekomst meer zien. Ze zijn de hoge levenskosten zat maar ook de onzekerheid over een baan, het feodale universiteitssysteem de onverschilligheid over mensenrechten en de altijd aanwezige vriendjespolitiek. Gustav wil ook verhuizen, maar Luca wil hem overtuigen van de vele goede kanten van het land. Ze geven elkaar zes maanden de tijd om opnieuw van hun land te gaan houden. In een oud Fiatje 500 crossen ze dwars door het land op zoek naar het echte Italië. Al reizend naar Milaan, Turijn, Rome, Sicilië en andere plaatsen ontdekken ze een sterk verdeeld land met tegenstellingen dat aan de vooravond staat van belangrijke veranderingen.

Duur: 75 minuten

Lees ook:Cinema Middelburg: Nationale filmdagen!
Lees ook:1e verjaardag Cinema Middelburg in Kloveniersdoelen!
Lees ook:Cinema Middelburg: Die Andere Heimat:Chronik einer Sehnsucht!
Lees ook:Jeugd goedkoper naar Cinema Middelburg!
Lees ook:Filmkeuze John Louws bij Cinema Middelburg: Nostalghia!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>