Actie thuiszorgmedewerkers tegen zorgafbraak!

 

actie blog

MIDDELBURG / VLISSINGEN – Zeeuwse thuiszorgmedewerkers voeren morgen, woensdag, actie bij hun werkgever en bij de gemeente Vlissingen. Vanaf 14.00 uur bij het hoofdkantoor van Zorgstroom, Breestraat 15 Middelburg. Vanaf 15.30 uur bij het stadhuis van Vlissingen, Paul Krugerstraat 1, Vlissingen. De zorgverleners zijn boos dat zowel zorgorganisatie Zorgstroom als de gemeente het mes zet in de zorg voor ouderen en kwetsbare mensen. Hierdoor dreigen 280 thuiszorgmedewerkers hun baan te verliezen en raken kwetsbare mensen hun vertrouwde zorg kwijt. Inmiddels hebben 500 alfahulpen en tientallen mensen met een tijdelijk contract hun werk per 1 januari van dit jaar al verloren.

Zorgstroom heeft onlangs collectief ontslag aangevraagd voor 280 thuiszorgmedewerkers. FNV Zorg & Welzijn heeft het UWV echter dringend verzocht de aanvraag af te wijzen. Gemeenten hebben immers extra geld van de overheid gekregen om de thuiszorg overeind te houden. Bovendien is nog niet duidelijk hoeveel en welke zorg nodig is, omdat de gemeenten hierover nog gesprekken met cliënten moet voeren. ,,De ontslagaanvraag is veel te voorbarig en bovendien gaat het financieel prima met Zorgstroom. Ze hebben miljoenen op de bank staan. Die ontslagen moeten dus echt van tafel,” aldus onderhandelaar Hilde ter Doest van FNV Zorg & Welzijn. Morgenmiddag voeren zorgverleners samen met FNV Zorg & Welzijn actie bij het hoofdkantoor van Zorgstroom.

De actievoerders vervolgen hun actie bij het gemeentehuis van Vlissingen. Daar overhandigen zij samen met de vakbond een petitie aan de wethouder. Tevens maakt de vakbond namens cliënten en zorgverleners formeel bezwaar tegen het feit dat de gemeente zomaar de thuiszorg voor cliënten stop heeft gezet. Ter Doest: ,,Deze kwetsbare mensen hebben zorg nodig en de gemeente mag die niet zomaar afschaffen. De rechter oordeelde onlangs nog in de zaak tegen de gemeente Dantumadeel dat dit niet is toegestaan.”

 

Lees ook:Vlissingen neemt bezwaarschrift tegen zorgafbraak in behandeling!
Lees ook:Ontslagen thuiszorg voorlopig van de baan!
Lees ook:Behoud Zeeuwse banen in de zorg!
Lees ook:Acties in de zorg!
Lees ook:Landelijke zorgmanifestatie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>