Opblaasbare darm in ADRZ!

adrz

VLISSINGEN - Een grote opblaasbare darm toert langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Mensen kunnen door de darm heen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit ziet. In de week van Zorg & Welzijn is de darm in het ADRZ, Vlissingen. Op vrijdag 20 maart kan iedereen ervaren hoe het is om door een darm te lopen.

Darmkanker In Nederland worden jaarlijks 15.000 mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna 5.000 mensen aan de gevolgen van darmkanker. Daarmee is darmkanker de tweede vorm van kanker waar Nederlanders aan overlijden. Darmkanker is wel één van de best behandelbare vormen van kanker, mits de ziekte in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Als je er vroeg bij bent, zijn de vooruitzichten en behandelmogelijkheden beter. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen boven de 50 weinig tot geen kennis over darmkanker heeft. Hoe meer kennis Nederlanders hebben over darmkanker, hoe eerder diagnose mogelijk is en dus een verhoogde kans op genezing. Want tijdige diagnose redt levens.
Opblaasbare darm Met behulp van deze darm wordt het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht gebracht. Vroege opsporing van darmkanker geeft namelijk meer kans op genezing. Ook wordt hiermee geprobeerd het onderwerp beter bespreekbaar te maken. Uit publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt namelijk dat ruim 18% van de ondervraagden nog steeds moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts. En dat 28% niet naar de huisarts gaat bij een verandering in de ontlasting, terwijl dit een alarmsignaal kan zijn voor darmkanker. Op de website www.darmkanker.info kan iedereen alle informatie vinden over darmkanker, zoals de alarmsignalen, behandelmethoden en risicofactoren.
Vrijdag 20 maart is er vanwege de week van zorg & welzijn eveneens een symposium Darmkanker in het ziekenhuis in Vlissingen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie (óók over de open dag op zaterdag 21 maart) op onze website: www.adrz.nl.

Lees ook:Open Dag ADRZ in teken van acute zorg
Lees ook:Maart is de maand van darmkanker
Lees ook:ADRZ ontvangt drie onderscheidingen
Lees ook:Award voor behandeling darmkanker ADRZ!
Lees ook:Prestigieuze award voor behandeling darmkanker ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>