Integrale transportcontrole!

politiewagen 3

RITTHEM – Aan de Duitslandweg in Ritthem (Havengebied Vlissingen-Oost) is door de politie, douane, RDW en belastingdienst een integrale transportcontrole uitgevoerd. Daarbij werd er op 15 voertuigen beslag gelegd, 4 voertuigen zijn afgevoerd.

Op donderdag 7 mei is er tussen 8.00 uur en 15.00 uur onder andere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel. Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. De chauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen of anders beladen.

RDW

Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bij verschillende voertuigen. Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto’s een zogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van een bedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaat gemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werd overschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen een bekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

Belastingdienst en douane

De belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9000 euro. Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te laten controleren op rode gasolie.

Lees ook:Controle havengebied!
Lees ook:Transportcontrole!
Lees ook:Transportcontrole!
Lees ook:Algemene verkeerscontrole Hulst!
Lees ook:Verkeerscontrole Westerscheldetunnel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>