In de voetsporen van Anna van Saksen naar Leipzig

100_4046

VROUWENPOLDER – Dankzij de waardevolle reisinformatie over de Duitse stad Leipzig in de tassen is de kans groot dat deze dames in de voetsporen van Anna van Saksen treden. En dat deze vriendelijke Belgische dames de beroemde en mooie Duitse stad gaan bezoeken.

Ze waren afgelopen zaterdag te gast op de slotdag van de Vrouwenpolderse Dagen in het gezellige Zeeuwse dorp. En daar brachten ze een uitgebreid bezoek aan de stand van Oranje Tours van ondernemer Jan Geldof. Hij verzorgt bijzondere reizen die van alles met onze Oranjes te maken hebben. En zo komt u tijdens uw vakantie op plaatsen waar ook leden van de Koninklijke familie zijn geweest. Lang geleden, of recentelijk. De aanwezigen op het Vrouwenpolderse evenement waren blij verrast met de informatie. Er was veel belangstelling voor Leipzig. Menigeen bezoeker nam een tas met informatie mee om thuis te bekijken en lezen. En om te gebruiken bij de voorbereiding van hun reis naar Leipzig.

En zo komen ze te weten dat Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje in de zestiende eeuw in Leipzig, Dresden, Freiberg en Meissen was. Uiteraard had Geldof in zijn fraaie stand in Vrouwenpolder de belangstellenden uitvoerig verteld over Anna van Saksen die op 23 december 1544 is geboren in Dresden. Daar is ze op 33-jarige leeftijd ook overleden.  Ze heeft grote invloed gehad op de Nederlandse geschiedenis.  Haar riante bruidsschat van 100.000 Saksische Taler zorgde ervoor dat Willem van Oranje zijn strijd tegen de Spanjaarden kon voortzetten. Bovendien kwam uit dit huwelijk Prins Maurits voort. De latere stadhouder van Holland.

100_4043

Foto’s (c): MarcelvdVoort

Lees ook:Jan Geldof “ambassadeur” voor Saksen-Anhalt
Lees ook:Veel belangstelling voor Oranje Tours! + FOTO’S
Lees ook:Op reis na Vrouwenpolderse Dagen!
Lees ook:Vakantieplezier dankzij PLUS Corbijn Vrouwenpolder en Bagageservice Zeeland!
Lees ook:Op reis naar naar het Duitse Stolberg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>