ADRZ: 3 sterren voor gastvrije zorg!

sterren 3

GOES -Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes heeft opnieuw drie sterren toebedeeld gekregen voor gastvrijheid. Dat is afgelopen vrijdag bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2015. Het ADRZ is het enige ziekenhuis in Zeeland met drie sterren.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Dit jaar deden 170 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Dat de lat daarbij hoog ligt, blijkt wel uit het feit dat slechts zeven zorglocaties de maximale score van vijf sterren behaalden.
De jury roemt in het eindrapport met name de achtdaagse menucyclus in het ADRZ. Die wordt aangevuld met maatwerk voor de patiënt, zoals een ander menu bij langer verblijf, maar ook dieetproducten en extra snacks bij ondervoeding. Het ziekenhuis maakt gebruik van de broodserveerwagen en de ‘Meals on Wheelswagen’. Daarmee kunnen patiënten de hele dag door zelf producten kiezen. Volgens de jury is er ,,een ruime sortering, waaronder het smakelijke Oosterscheldebrood’’.
Ook het opknappen van verpleegafdelingen en de nieuwe inrichting van de kinderpoli worden genoemd in het juryrapport. Daarnaast wijst de jury op de kunstcommissie die mooie kunstvoorwerpen naar het ziekenhuis weet te halen.
Het ADRZ is trots op het resultaat en ziet hierin een aansporing om de gastvrijheid nog verder te verbeteren. Een voorbeeld is de geheel vernieuwde afdeling oncologie die op 25 juni wordt geopend en waar patiënten in een sfeervolle ambiance door verschillende disciplines worden ontvangen.
De resultaten van Gastvrijheidszorg 2015 zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2015. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl.

Lees ook:Sterrenziekenhuis!
Lees ook:Idee Cliëntenraad ADRZ wordt landelijk voorbeeld!
Lees ook:Admiraal De Ruyter Ziekenhuis blij met stijging in AD top 100
Lees ook:Fysiotherapeuten ADRZ lanceren beweegrichtlijnen
Lees ook:ADRZ krijgt Spataderkeurmerk 2016!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>