Start geotechnisch onderzoek windgebied Borssele!

windmolen

BORSSELE - In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is Fugro Engineers  B.V. afgelopen zondag  begonnen met het geotechnische bodemonderzoek van de kavels III en IV in het windgebied Borssele. Dit bodemonderzoek is het laatste onderzoek voor deze kavels, waar straks 700 MW duurzame windenergie geproduceerd kan gaan worden.

In het najaar van 2016 opent naar verwachting de subsidie tender SDE+ windenergie op zee voor de kavels III en IV, voor de kavels I en II is dit in december 2015.

Fugro gaat een aantal bodemmonsters nemen en sonderingen uitvoeren. Dit levert cruciale informatie op voor de ontwikkelaars van offshore windparken die een bieding willen voorbereiden voor de SDE+ tender.

Deze opdracht bouwt voort op de ervaring opgedaan met bodem- en  windklimaatonderzoek in eerdere kavels in het Borssele gebied “ aldus Frank Koopman, directeur van Fugro Engineers B.V  “In het licht van de te volgen aanbestedingsprocedure is het van groot belang dat de informatie objectief en van hoge kwaliteit is”

In de ‘Project and Site Description Wind Farm Sites Borssele I and II, version 2 ‘ worden alle onderzoeken voor de kavels Borssele I en II beschreven.

Aanvullende informatie:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/wind-op-zee-sde

Lees ook:Windenergie-technieken testen op Noordzee bij Borssele
Lees ook:GroenLinks: Kerncentrale Borssele dicht tot alles veilig is!
Lees ook:Transport kernafval in Borssele aangekomen
Lees ook:Japan syndroom? Hoe veilig is de kerncentrale van Borssele?
Lees ook:Windturbines voor Walcherse kust!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>