MKB Doorstart!

eurobiljetten

MIDDELBURG - MKB Doorstart helpt ondernemers die een in de kern gezond bedrijf hebben, maar die hulp nodig hebben om het bedrijf gezond te houden. Dat gebeurt door de achterliggende, mogelijke oorzaken te onderzoeken in een quickscan. De Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 23.000 euro zodat Zeeuwse ondernemers een gratis quickscan gesprek kunnen aanvragen.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Alle Zeeuwse ondernemers kunnen een beroep doen op de stichting. Door vroegtijdig hulp in te roepen, kan worden voorkomen dat bedrijven in de problemen raken met alle gevolgen van dien voor de ondernemer zelf en voor de werkgelegenheid. Wij zien de activiteiten van MKB Doorstart als aanvulling op andere instrumenten die we als Provincie inzetten om de economie te stimuleren en werkgelegenheid te vergroten.”

Hulp inschakelen

Voor ondernemers is het soms moeilijk om zelf hulp in te schakelen. Daarom is het van belang dat intermediaire organisaties zoals banken, andere financiële dienstverleners en juridische adviseurs de mogelijkheden kennen van MKB Doorstart. Om hen daarmee bekend te maken wordt een aftrap bijeenkomst georganiseerd. Die vindt plaats opdonderdag 4 februari 2016 van 9.30 uur tot 11.30 uur in DOK41 in Vlissingen.

De aftrap vindt plaats door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en voorzitter MKB Nederland Michael van Straalen. Jacqueline Zuidweg, in 2012 Zakenvrouw van het jaar en één van de initiatiefnemers van MKB Doorstart, zal het project en de mogelijkheden ervan toelichten.

Ervaringen in Flevoland

De ervaringen met MKB Doorstart in Flevoland laten zien dat er veel bedrijven zijn met groeikansen, maar die op de één of andere manier belemmerd worden. Dat zijn gemiste kansen om de werkgelegenheid in de regio te laten groeien. In de afgelopen jaren was vooral financiering een probleem. “Maar niet de enige oorzaak,” stelt Jacqueline Zuidweg. “We komen ook allerlei juridische vraagstukken tegen. Of een bedrijfsvoering die niet efficiënt is en dus kostenverhogend. Met MKB Doorstart proberen we snel zicht te krijgen op de achterliggende oorzaken en daarmee de ondernemer op weg te helpen naar versterking van zijn of haar bedrijf.”

Quickscangesprek

Ondernemers die op zoek zijn naar een steuntje in de rug op financieel, juridisch of bedrijfskundig vlak, kunnen zich nu al aanmelden voor een gratis quickscangesprek met één van de bedrijfskundigen van MKB Doorstart. Het aanmeldadres iswww.mkbdoorstart.nl.

Lees ook:155-Help-een-Bedrijf!
Lees ook:Bedrijfscontactfunctionaris: aanspreekpunt voor ondernemers
Lees ook:Doorstart Thermphos!
Lees ook:Contacta
Lees ook:Zeeuwen over Zeeuwse begroting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>