Week van Ons Water!

oosterscheldekering

MIDDELBURG – De nationale Week van Ons Water is van 1 tot en met 8 mei. Op diverse plaatsen kunnen mensen te weten komen wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland. Door het hele land vinden publieksactiviteiten plaats. Waterschap Scheldestromen organiseert rondleidingen, excursies en een Brakke Beestjesles.
Aanmelden is verplicht, deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 27 april 2016.

Rondje riool

Douchen, afwassen of naar de wc gaan, het afvalwater spoelt door het afvoerputje weg. En dan? Via de riolering komt het uiteindelijk op een van onze 16 rioolwaterzuiveringen terecht. Normaalgesproken niet toegankelijk voor publiek, maar vandaag leiden we u graag rond. Interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.

Rioolwaterzuivering Terneuzen: maandag 2 mei van 10.15 tot 12.00 uur
Rioolwaterzuivering Willem Annapolder bij Kapelle: dinsdag 3 mei van 10.15 tot 12.00 uur
Rioolwaterzuivering Sint Maartensdijk: woensdag 4 mei van 10.15 tot 12.00 uur

Aanmelden via [email protected]. Geef bij aanmelding op met hoeveel personen u wilt inschrijven (inclusief leeftijd van eventuele kinderen). U ontvangt u een bevestiging.

Brakke Beestjesles

Nee, dit gaat niet over beestjes die brak zijn, wel over brak water. De Zeeuwse sloten zijn voornamelijk brak, dus niet zoet en niet zout. En die zitten vol met leven. Met een waadpak, schepnetje en microscoop kunnen kinderen zelf ervaren wat er onder water leeft. Dus, ben je minimaal 6 jaar oud, in het bezit van zwemdiploma A en wil je weten wat er onder water leeft? Geef je dan op voor de Brakke Beestjesles. Je kunt je inschrijven voor het ochtend- of middagprogramma. Geef bij aanmelding ook op hoeveel volwassenen er mee komen. Locatie is gemaal Poppekinderen tussen Middelburg en Veere.

Dinsdag 3 mei van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 3 mei van 13.30 tot 15.30 uur

Aanmelden via [email protected]. Geef bij aanmelding ook aan hoeveel volwassenen er komen. U ontvangt een bevestiging.

Excursie werkgebied CADZAND-Maritiem

Cadzand-Bad is een van de vijf deeltrajecten van de Zwakke Schakel West-Zeeuws-Vlaanderen. Een deel van de kust is niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan die eens in de 4.000 jaar kan voorkomen. Daarom versterken we hier de kust. Gemeente Sluis grijpt dit moment aan om de badplaats een flinke opwaardering te geven en de badstatus nog beter te benutten. Yacht@Cadzand-Bad BV legt bovendien een jachthaven aan. Tijdens de excursie geven we uitleg over de inhoud en vorderingen van het project: de kustversterking, de aanleg van de jachthaven en de verbetering van de openbare ruimte in Cadzand-Bad. Dit jaar wordt het werk afgerond, een van de laatste kansen dus om meer te weten te komen over dit grootse project.

Locatie: in het informatiecentrum in de bouwkeet van aanneemcombinatie Cadzand-Bad. Deze vindt u aan het einde van Boulevard de Wielingen, op het duin bij strandovergang 4, oostelijk van het gemaal in Cadzand-Bad.

Maandag 2 mei van 13.30 tot 14.30 uur.

Aanmelding via [email protected]. U ontvangt een bevestiging.

Waterwandeling

Maak een ‘waterwandeling’ door de natuur bij Westerschouwen of Kapellebrug. Een gids van Staatsbosbeheer wijst je de weg en vertelt over het gebied waar Evides Waterbedrijf zijn drinkwaterwinning heeft en waterschap Scheldestromen dagelijks werkt aan een watersysteem dat tegen een stootje kan. Kom alles te weten over drink- en polderwater: waar komt het vandaan, hoe houden we het vast en voeren we het af? En hoe zuiveren we drinkwater in de Zeeuwse duinen?

Westerschouwen: maandag 2 mei van 13.30 tot 15.00 uur en vrijdag 6 mei van 13.30 tot 15.00 uur.
Kapellebrug: maandag 2 mei van 13.30 tot 15.00 uur en vrijdag 6 mei van 13.30 tot 15.00 uur.

Aanmelding via [email protected]. Geef aan met hoeveel personen u op welke datum wilt deelnemen. U ontvangt een bevestiging.

Aanmelden

Interesse in een van de activiteiten? Aanmelden kan tot en met woensdag 27 aprilvia [email protected] U ontvangt een bevestiging via e-mail. Voor alle activiteiten geldt: vol = vol.

Vragen

Heeft u vragen over een van de activiteiten, mail dan naar [email protected]

Lees ook:Waterwandeling Kapellebrug!
Lees ook:Vlissingen 700: Jubileumfeest!
Lees ook:College Dijkveiligheid
Lees ook:Maandag vluchtelingenopvang Cadzand!
Lees ook:Badstatus Domburg en Cadzand-Bad!?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>