Zeeuws Familiebedrijf van het jaar award!

zeeland buseniss

VLISSINGEN – Omdat Zeeuwse Familiebedrijven sinds jaar en dag fundamenteel belangrijk zijn voor de Zeeuwse economie organiseert Zeeland Business samen met accountantskantoor Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en de organisatie van Film by the Sea de award ‘Familiebedrijf van het jaar’. De uitreiking vindt dit jaar plaats tijdens het Filmfestival in Vlissingen.

Een onafhankelijke vakjury kiest de winnaar. De vakjury bestaat uit economen, mensen uit het bedrijfsleven en toonaangevende bestuurders.

Nadrukkelijk gaat het niet om ‘het Beste familiebedrijf van het jaar’. De jury kijkt vooral naar innovatie, de gemaakte groei vanaf de start, veerkracht, manier van werken, historie en de economische waarde voor Zeeland. Op deze manier kan in principe ieder Zeeuws familiebedrijf aanspraak maken op deze award. Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven.

Nomineer kandidaten

Juist omdat het gaat om het bijzonderste en niet per se het grootste bedrijf, willen we graag de Zeeuwen oproepen bedrijven te nomineren voor deze bijzondere award. Aanmelden kan tot 15 augustus 2016 via www.zeelandbusiness.nl/awards. Een onafhankelijke jury kiest daarna de winnaar.

Het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Twee jaar geleden ging de prijs naar bouwbedrijf Fraanje en vorig jaar won Paree B.V. de prijs.

Zeeland lijkt minder scherpe randjes te hebben als het gaat om de gevolgen van de crisis. Dit is een vertekend beeld. In een aantal opzichten is de klap ook in onze provincie hard aangekomen.

Kenners wijzen er op dat dit beeld wellicht ontstaat door de kwaliteit van de Zeeuwse Familiebedrijven. Deze sector kenmerkt zich door een grote veerkracht, of misschien beter gezegd: een veel groter incasseringsvermogen dan bij andere ondernemingen. Zo is er binnen een familiebedrijf een grote loyaliteit en is men bereid een eventuele economische klap gezamenlijk te dragen. Omdat er in Zeeland zoveel familiebedrijven zijn kan dit het totaalbeeld beïnvloeden.

Familiebedrijven staan bekend om hun vaak langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact.

____________________________________________________________

Lees ook:Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award
Lees ook:Jury bekend voor Zeeuws Familiebedrijf van 2016!
Lees ook:Jury bekend voor Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2017
Lees ook:Omoda winnaar Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2016!
Lees ook:Finalisten Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>