Eierkoeken met een gouden randje!

eierkoeken

HULST – Wethouder Adri Totté bracht eerder deze week een werkbezoek aan Banketbakkerij R. de Cock BV aan de Meridiaan 64 te Hulst. Dit bedrijf is één van de bedrijven in de gemeente Hulst die overtuigd en gemotiveerd kansen biedt aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het gemeentebestuur is blij met dit soort bedrijven en stimuleert bedrijven om mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Dit vloeit voort uit de Participatiewet, die sinds januari 2015 van kracht is.

De Cock BV telt momenteel vijftien werknemers. Daarvan zijn er al meerderen met ondersteuning aan de slag gegaan bij het bedrijf. Het bedrijf is daar zeer positief over. Hun ervaring is dat – door het bieden van de kans – er sprake is van grote loyaliteit van de werknemers richting het bedrijf. Zo ontstaat een stabiele werkomgeving met zeer gemotiveerde werknemers.

De jobcoaches van de gemeente Hulst zijn zowel actief richting de inwoners die ondersteuning nodig hebben als richting ondernemers die mogelijk een arbeidsplaats kunnen bieden aan deze mensen. Ondernemers die mensen met een arbeidsbeperking een kans willen geven, kunnen altijd een vrijblijvend gesprek hebben met de jobcoaches van de gemeente Hulst. Als een ondernemer kiest voor deze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kan deze rekenen op een gemotiveerde werknemer, die begeleid wordt door de gemeente. De ervaringen van De Cock BV  onderschrijven dit volledig. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met de jobcoaches van de gemeente Hulst via tel. 14 0114.

Historie De Cock BV

Het bedrijf is al sinds 1964 gevestigd in de gemeente Hulst. Na een aantal jaren in Kloosterzande te zijn gevestigd, verhuisde het bedrijf in 1972 naar de Tivoliweg in Hulst. Het was in die periode dat het bedrijf zich ging specialiseren in eierkoeken. In 1977 werd de keuze gemaakt enkel en alleen nog eierkoeken te gaan produceren. Vanwege ruimtegebrek en uitbreidingsmogelijkheden verhuisde het bedrijf naar haar huidige bedrijfspand op industrieterrein Hogeweg te Hulst. De deegbraaierij is er voor 95% geautomatiseerd en de ovens kunnen tot wel 24.000 eierkoeken per uur maken.

Lees ook:Ondernemers die kansen bieden!
Lees ook:MVO-prijs Hulst!
Lees ook:Samenwerking gemeente met snoepfabrikant!
Lees ook:Bedrijfsafval Hulst
Lees ook:Bedrijvenavond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>