Doe de deur dicht!

brandweer 3

HULST – “Doe de deur dicht!” is het thema van de brandpreventieweken. Deze vinden jaarlijks in het najaar plaats om Nederland brandveiliger te maken.

Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens bij brand. Rook kan zich dan minder snel verspreiden. Daardoor heeft u meer kans en tijd om veilig te vluchten en te worden gered.
Gesloten deuren zorgen er ook voor dat de giftige rook – de grootste bedreiging bij brand – nog enige tijd buiten de leefruimte blijft. Juist senioren zijn heel kwetsbaar bij brand, omdat ze minder mobiel zijn. Daarom is elke minuut extra vluchttijd voor hen, maar uiteraard ook voor andere leeftijdsgroepen, zo belangrijk. Doe dus zoveel mogelijk binnendeuren in huis dicht, én hang goed hoorbare rookmelders op de juiste plaatsen in huis.

Op www.zeelandveilig.nl staan tips over hoe u uw huis veilig kunt maken.
Op www.verkleindekansopbrand.nl vindt u een online test. Daarbij ervaart u binnen een paar minuten wat u moet doen als er brand uitbreekt in huis. Na de test krijgt u een persoonlijke actielijst.

Lees ook:Inbraak- en brandveilig wonen!
Lees ook:Zeeland Veilig
Lees ook:Brand in Goese ruilwinkel
Lees ook:Wat moet ik doen bij brand?
Lees ook:Explosie bij Middelburgse brand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>