Boulevard zonder naald!

vlissingen gemeente logo

VLISSINGEN – Kunstwerk ‘de Naald’ aan de kruising Boulevard Bankert/ Coosje Buskenstraat in Vlissingen wordt volgende week dinsdag 25 oktober weggehaald. Het 18 meter lange kunstwerk verdwijnt vanwege de veiligheid. Er zijn in het verleden al verschillende reparaties uitgevoerd, maar de Naald kan niet meer worden hersteld. Ook uit een technische inspectie is gebleken dat het kunstwerk niet kan blijven staan vanwege de veiligheid. Met oog op het komende stormseizoen wordt het kunstwerk dinsdag verwijderd.

Vanaf dinsdag 25 oktober 07.30 uur wordt Boulevard Bankert vanaf de Trompweg richting de Naald voor al het verkeer afgesloten in verband met de werkzaamheden. Ook Boulevard de Ruyter vanaf Michiel en de Coosje Buskenstraat vanaf de Spuistraat worden afgesloten. Aan het eind van de middag moet de klus geklaard zijn.

Achtergrondinformatie over de Naald

De Open Zuil (de Naald) is een kunstwerk op de boulevard in Vlissingen. De zuil uit roestvast staal is een ontwerp van beeldhouwer André Volten en is in 1984  aan de stad geschonken door de Koninklijke Maatschappij de Schelde ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vlissingse scheepswerf. De Open Zuil wordt gevormd door een taps toelopende glimmende zuil waarvan het bovenste deel over de as lijkt te zijn geschoven. Aan de kant van de Coosje Buskenstraat is de zuil opengewerkt hetgeen het idee geeft dat beeld hoger is en bovendien meer spanning in het werk brengt. ‘s Nachts is de 18 meter hoge zuil van binnenuit verlicht.

Lees ook:Honden toegestaan strandje boulevard!
Lees ook:Vlissingse strandcross in aantocht!
Lees ook:Aannemer werkzaamheden Vlissingse boulevards wil ‘mooi weer zekerheid’
Lees ook:Vlissings wegennieuws: Bellamypark open & boulevard dicht!
Lees ook:Er is nachtmarkt op Vlissingse boulevards!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>