Meedenken over centrale speelplek Tholen!

wipkip

THOLEN – De gemeente Tholen wil graag met inwoners van Tholen-stad nadenken over een centrale speelplek in de kern Tholen. Hiervoor is ruimte beschikbaar aan de Zoekweg in Tholen, nabij de toekomstige brede school en naast het zwembad. Wilt u met ons meedenken over de inrichting van deze speelplek? Want wij horen graag uw mening! Als u mee wilt denken, kunt u dit tot uiterlijk 28 oktober 2016 doorgeven via [email protected]. U ontvangt dan een uitnodiging voor een bijeenkomst.

Tholen

In Tholen zijn tot dusver speeltoestellen weggehaald in de Plantagestraat, Garnalenstraat, Prins Bernhardstraat, Kuipersdreef en Rosmolen. Binnenkort worden de speeltoestellen weggehaald in de Machteld van Gelrestraat en er ligt een voorstel om de speeltoestellen in de Oranjerie weg te halen. Sommige plekken zijn heringericht met speelaanleidingen en andere plekken worden ingericht met groen.

Andere kernen

Natuurlijk zijn we niet alleen in Tholen-stad aan de weg aan het timmeren om het beleid voor spelen uit te voeren. Dit beleid gaat onder andere uit van ten minste één grotere, centrale speelplek in iedere kern. Sint-Annaland heeft al lange tijd een centrale speelplek, waarbij vrijwilligers van de Speeltuinvereniging Vrij en Blij hard werken om alles draaiende te houden. Met omwonenden van kleinere speeltuintjes is in gesprek gegaan en bekeken of zij taken over konden nemen of dat de speeltuintjes vervangen moeten worden door speelaanleidingen.

Poortvliet en Oud-Vossemeer

Kernen die ook een speeltuinvereniging hebben zijn Poortvliet (De Speelhof) en Oud-Vossemeer (De Vossetuin). Ook deze speeltuinen draaien op hardwerkende vrijwilligers. 

Sint-Maartensdijk

In Sint-Maartensdijk is de gemeente in overleg met de dorpstafel Sint-Maartensdijk en Scherpenisse en bewoners. De speeltoestellen in de Gladiolenstraat worden weggehaald. Hiervoor in de plaats komen speelaanleidingen. Ook de speeltoestellen in de William Boothstraat worden binnenkort verwijderd. Er ligt nu een voorstel voor de nieuwe inrichting met groen. Er is een werkgroep die de mogelijkheden voor het oprichten van een speeltuinvereniging in Sint-Maartensdijk onderzoekt.

Scherpenisse

In Scherpenisse zijn een aantal mensen druk doende met onderzoek naar de mogelijkheden van het oprichten van een speeltuinvereniging.

Stavenisse en Sint Philipsland

Ook in Stavenisse en Sint Philipsland vindt overleg plaats met inwoners over de speelterreinen en de mogelijkheden een speeltuinvereniging op te zetten.

Lees ook:Nieuwe speelaanleidingen!
Lees ook:Subsidieaanvraag wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd
Lees ook:Abonnementen verkoop zwembaden Tholen!
Lees ook:Bijeenkomst Smerdiek
Lees ook:Bijeenkomst Smerdiek op weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>