Meest mediawijze klas van Zeeland staat in Vlissingen

mediamasters 2016

VLISSINGEN – Groep 8 van CBS de Wissel uit Vlissingen is de meest mediawijze klas van Zeeland. De klas heeft de provincieprijs gewonnen tijdens de zesde editie van MediaMasters. De MediaMasters Game is het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8 en is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net. Een recordaantal van 150.000 leerlingen deed dit jaar mee. Een klas uit Bunschoten won de eerste prijs en is daarmee de meest mediawijze klas van Nederland.

MediaMasters is een online game die klassikaal en thuis wordt gespeeld. Spelenderwijs leren leerlingen, en hun ouders en leerkracht, meer over de kansen en gevaren van media door het verhaal van de game te volgen en de personages te helpen. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met 150 zogeheten MediaMissies: vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Alle deelnemers hebben een MediaMasters diploma ontvangen, het bewijs dat de eerste basis voor mediawijsheid is gelegd.

Leerlingen gingen zelfs in het weekend aan de slag

Mary Berkhout, programmamanager van Mediawijzer.net: “Ik wil alle leerlingen van harte feliciteren met hun MediaMasters-diploma. We kijken terug op een erg succesvolle editie met een recordaantal deelnemers. Dat we meer dan eenderde van alle klassen hebben bereikt geeft aan hoe belangrijk het onderwijs vindt dat hier aandacht aan wordt besteed. Of het nu gaat om het herkennen van nepnieuws, reclame of snappen wat programmeren inhoudt. MediaMasters helpt daarbij.”

Meester Cees, leraar van de winnende klas uit Bunschoten: “Mijn leerlingen zijn door het dolle heen. We hebben veel geleerd, over sociale media en over nieuwe dingen zoals de filterbubbel. MIjn leerlingen hebben er hard voor gewerkt, van ouders hoorde ik dat ze ook in hun vrije tijd en in het weekend aan de slag zijn gegaan met de opdrachten.”

Lees ook:Basisschoolleerlingen strijden om titel ‘Meest mediawijze klas
Lees ook:MediaMasters!
Lees ook:Meest mediawijze klas van Zeeland in Rilland
Lees ook:Theo Thijssenschool heeft meest mediawijze klas!
Lees ook:Week van de Mediawijsheid in Bibliotheek Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>