100 huishoudens doen mee aan 100-100-100

100 dagen afvalvrij

HULST – In het Hulster stadhuis was eerder deze week de startbijeenkomst van het 100-100-100 afvalproject.  100 huishoudens hebben zich aangemeld voor het project. Zij gaan 100 dagen leven met zo min mogelijk restafval. Maandag 3 april is de eerste dag van de 100 dagen actie.

Tijdens de startbijeenkomst kregen de deelnemers praktische informatie over het project en kregen zij een pakket met daarin allerlei spullen die ze de komende 100 dagen kunnen gebruiken.

Het restafval kan worden verminderd door het afval beter te scheiden en door anders in te kopen, waardoor minder afval in huis komt.

In de gemeente Hulst wordt jaarlijks 236 kilo restafval per persoon ingezameld. Dat is 36 kilo meer dan het landelijke gemiddelde. En de overheid wil dat in 2020 terugbrengen naar maximaal 100 kilo restafval per persoon. Over drie jaar dus minder dan de helft van nu… Dat vraagt om actie!
Daarom gaan in de gemeente Hulst de mouwen 100 dagen omhoog en gaat de gemeente – samen met de Zeeuwse Reinigingsdienst – met 100 gezinnen aan de slag.

Doel van de actie is inzicht te krijgen in ons afvalgedrag en aanzetten tot anders handelen om uiteindelijk minder restafval over te houden en afval beter te gaan scheiden. Het project maakt ons bewust van de hoeveelheid afval die er is en hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het beperken daarvan. De informatie die voortkomt uit het project gaat de gemeente gebruiken om te bekijken hoe we de doelstelling van de overheid kunnen bereiken: over drie jaar nog maar 100 kilo restafval per inwoner.

Lees ook:Hulster afvalrace!
Lees ook:83 deelnemers 100-dagen afvalvrij
Lees ook:Wethouder van Damme klaar voor 100-100-100
Lees ook:Andere afvalinzameling
Lees ook:GTF, de groene rolemmer in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>