Vier mei herdenking Kapelle

vlag  halfstokK

APELLE – In de gemeente Kapelle  dit jaar herdenken ze op 4 mei de slachtoffers van de Eerste en Tweede wereldoorlog en alle vredesmissies die hierna hebben plaatsgevonden. We herdenken om stil te staan bij hen die onze vrijheid bevochten hebben en daarbij soms zelfs hun leven gaven. We herdenken om, zoals het thema van de landelijke herdenking zegt, vrijheid door te geven. Dit jaar is het thema “De kracht van het persoonlijk verhaal” en dit zal ook in de viering terugkomen.

Om 18.30 uur vertrekt een defilé vanaf het station naar de Hervormde kerk. Om 19 uur begint een viering in de Hervormde kerk. Aansluitend is er een rondgang om de kerk die eindigt bij het monument in de kerktuin. Hier zal het taptoesignaal klinken, waarna we met elkaar twee minuten stil zijn om de slachtoffers van de oorlogen te herdenken. Na de stilte worden kransen en bloemen gelegd. Na afloop is iedereen welkom in de kerk voor iets te drinken, elkaar te ontmoeten en beeldmateriaal te bekijken van de Tweede  wereldoorlog rondom Kapelle. Een ieder is van harte welkom om met ons mee te herdenken.

Oud-strijders die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen en dit wel op prijs stellen, kunnen zich melden bij de secretaris, Daniëlle van Cadsand via 0113 – 62 10 85 of door te mailen naar [email protected].

Lees ook:Lokale herdenking!
Lees ook:Herdenking Japanse capitulatie!
Lees ook:Jubileumconcert COV Te Deum Laudamus!
Lees ook:Herdenking Watersnoodramp!
Lees ook:Dodenherdenking en Bevrijdingsdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>