Update Film by the Sea

fbts 2017

Deze en volgende week zijn er twee bijzondere evenementen van Film by the Sea. 

Allereerst vertoont Film by the Sea morgen (dinsdag 30 mei) de film Sprakeloos. Deze avond zijn ook regisseuse Hilde van Mieghem en schrijver Tom Lanoye aanwezig. 

Volgende week dinsdag vindt de jaarlijkse Amuse van Film by the Sea plaats. De Amuse is de officiële start van het Film by the Sea festival waarbij onder andere de vakjury bekend wordt gemaakt. Film by the Sea is HET festival voor film en literatuur en trekt inmiddels jaarlijks 43.000 bezoekers naar CineCity Vlissingen. De 19e editie van Film by the Sea vindt plaats van 8 t/m 17 september. 

DINSDAG 30 MEI OM 19:30 UUR IN CINECITY VLISSINGEN

HILDE VAN MIEGHEM EN TOM LANOYE BEZOEKEN CINECITY

Morgen staat de film Sprakeloos van Hilde van Mieghem op het programma van Film by the Sea ‘door het jaar’, gebaseerd op het boek van Tom Lanoye. Een film waar je werkelijk sprakeloos van wordt.  De film start om 19:30 uur.

De film wordt in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen fantastisch goed ontvangen. Extra bijzonder is dat Hilde van Mieghem en Tom Lanoye morgen zelf ook aanwezig zijn in CineCity Vlissingen. Direct na afloop van de film zal een Q&A plaatsvinden in de zaal. Karin van As leidt het gesprek.

TICKETS & MEER INFORMATIE >

DINSDAG 6 JUNI OM 19:30 UUR IN CCXL

AMUSE FILM BY THE SEA 2017

Film by the Sea nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse Amuse op dinsdag 6 juni 2017. Aanvang 19.30 uur in de CCXL zaal van CineCity te Vlissingen. Vanaf 19.00 uur heten wij u welkom met een feestelijk drankje.

Na een kort welkomstwoord zal juryvoorzitter Adriaan van Dis de namen van de leden van de vakjury bekendmaken. Tijdens de Amuse wordt eveneens het affiche van dit jaar onthuld. Het affiche is gemaakt door de Vlissingse kunstenaar Bob Pingen. Omstreeks 20.00 uur start het filmprogramma met de vertoning van de prachtige film Viceroy’s House.

Viceroy’s House
1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning.

TICKETS EN MEER INFORMATIE >
 Bron: FilmbytheSea

Lees ook:Feestelijke openingsavond Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Veslavend! Submarino is beste boekverfilming Film by the Sea 2010
Lees ook:Zeeuwse première Michiel de Ruyter-film!
Lees ook:FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen: Raymond van het Groenewoud special guest tijdens 1e lustrum!
Lees ook:Zeeuwse premiere Michiel de Ruyter film!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>