Workshop Nederlandse normen en waarden

middelburg logo

MIDDELBURG – Ongeveer vijftien vergunninghouders waren eerder deze maand aanwezig in de raadszaal in het Middelburgse stadskantoor. Daar kregen zij een verplichte workshop over de Nederlandse normen en waarden.

Ze hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze contact moeten maken met hun buren, maar ook waar ze terecht kunnen als er iets aan de hand is of als ze naar de dokter moeten. Na afloop van de workshop gaf wethouder Chris Simons nog een toespraak. Daarna deelde hij certificaten uit aan de vergunninghouders, omdat zij aan de workshop hebben deelgenomen.

Een vergunninghouder is een asielzoeker die een verblijfsvergunning heeft gekregen en dus voor bepaalde tijd in Nederland mag blijven. Vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, gaan deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. Zij hebben recht op een woning. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wijst deze vergunninghouders toe aan gemeenten. Ook gemeente Middelburg gaat hen passende woonruimte aanbieden. Vervolgens wordt er voor gezorgd dat de vergunninghouders integreren in de Nederlandse maatschappij.

Lees ook:Nederlandse normen en waarden!
Lees ook:Workshops vergunninghouders gestart
Lees ook:Over vluchtelingenopvang…..
Lees ook:Huisvesten van vluchtelingen met verblijfsstatus!
Lees ook:Huisvesten vluchtelingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>